Effectief en verantwoord hardlopen? Dát kan met de gratis hardloopschema’s van Hardlopen.nl. Bouw op naar een afstand, verbeter je prestatie of blijf op niveau. Trainen met een schema betekent: langer volhouden, minder blessures en meer plezier. We hebben trainingsschema’s beschikbaar voor 5 km, 10 km, 15 km, de halve marathon en de marathon.

Vul het inschrijfformulier in en ontvang het hardloopschema om jouw hardloopdoel te bereiken. Per afstand zijn meerdere schema’s beschikbaar. Kies het schema dat bij jou past op basis van je hardloopconditie. De duur en de intensiteit van de trainingen bouwt geleidelijk op. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om op te bouwen tot het gewenste niveau, zodat je geen onnodig risico neemt op blessures.

Weekindeling
Probeer een vast weekritme aan te houden. Op die manier wordt trainen snel een gewoonte en voorkom je dat je steeds met jezelf in discussie moet over wanneer je gaat trainen. Zorg er wel voor dat er tenminste één rustdag zit tussen twee trainingen als je drie keer in de week traint.

Ja, stuur mij een hardloopschema!