Dé beginnerscursus voor hardlopers

Powered by NN Running Coach

Powered by Nationale-Nederlanden

Onze beginnerscursus, powered by NN Running Coach, maakt van jou in een paar weken een hardloper. Door de persoonlijke begeleiding van een professionele trainer begin je op een verantwoorde manier met de sport. De cursus duurt zes tot twaalf weken, afhankelijk van je instapniveau en doel.

Ontdek welke beginnerscursus voor jou geschikt is en binnenkort bij jou in de buurt start.

Nationale-Nederlanden

Wij zijn supporter van alle hardlopers. Van de beginner tot de beste van de wereld.
Kom ook in beweging. Onze support heb je.

Wat is het instapniveau van iedere cursus?
  • 0 tot 3 km: Geschikt voor lopers zonder (of met minimale) ervaring en hardlopers die maximaal 10 minuten onafgebroken kunnen hardlopen.
  • 3 tot 5 km: Geschikt voor lopers die maximaal 3 kilometer of 15 minuten onafgebroken kunnen hardlopen.
  • 5 tot 10 km: Geschikt voor lopers die maximaal 5 km of een half uur onafgebroken kunnen hardlopen.
  • 10 tot 15 km: Geschikt voor lopers die maximaal 10 km of een uur onafgebroken kunnen hardlopen
  • 15 km tot halve marathon: Geschikt voor lopers die maximaal 15 km of ongeveer 75 minuten onafgebroken kunnen hardlopen.
Kan iedereen meedoen?

Jazeker! De beginnerscursus is er voor iedereen vanaf 16 jaar, ook als je een fysieke beperking hebt. De trainers zorgen ervoor dat iedereen op eigen niveau meetraint.

De enige vereiste is dat je fysiek in staat bent om te hardlopen. Heb je gezondheidsproblemen, zoals diabetes en long- of hartproblemen? Dan raden we je ten zeerste aan om eerst te overleggen met je (huis)arts. Geeft je (huis)arts groen licht, dan kun je deelnemen. Zorg voorafgaand aan de start van de cursus (of bij de eerste training) dat je medische achtergrond bekend is bij de trainer. Dat kan middels dit intakeformulier.

Als je slechtziend bent of rekening moet houden met diabetes, kun je ook met een loopmaatje (buddy) deelnemen aan de cursus. Overleg dit voorafgaand aan de cursus met de trainer.

Wanneer is een sportmedische keuring verstandig?

Ben je ouder dan 35 jaar en heb je langere tijd niet gesport of zijn er factoren die je kans op hart- en vaatziekten vergroten? Dan is het verstandig om voordat je begint een sportmedisch onderzoek te laten doen.

Als je fors overgewicht (een BMI van > 30) hebt, is het verstandig om te beginnen met een andere, minder belastende sport gedurende 2 à 3 maanden. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen of zwemmen. Hierna kun je voorzichtig beginnen met hardlopen. Bereken hier jouw BMI.

Wanneer beginnen de cursussen?

Clubs en loopgroepen hebben hun eigen startdata. De meeste cursussen starten in het voorjaar (maart/april) en het najaar (september), maar er zijn ook cursussen die toewerken naar een lokaal hardloopevenement. Check wanneer de cursus bij jou in de buurt start.

Ik vind geen beginnerscursus. Wat moet ik doen?

Vind je geen beginnerscursus bij jou in de buurt? Mail je naam, woonplaats en hardloopniveau naar [email protected]. Dan nemen wij contact op met een atletiekvereniging of loopgroep bij jou in de buurt en hopen we dat er snel een nieuwe cursus start.

Wil je nu al starten met hardlopen? Ga alvast aan de slag met behulp van de NN Running Coach.

De cursus wordt geannuleerd. Krijg ik mijn geld terug?
Er ging iets mis met de betaling: hoe moet ik me nu inschrijven?

Log in op hardlopen.nl en kijk in je profiel bij ‘overzicht deelnames’. Als je ingeschreven bent, is de cursus hier toegevoegd. Is dit niet het geval? Schrijf je dan opnieuw in via de website.

Wanneer sluit de inschrijving?

Via de website kun je je aanmelden totdat de cursus begint. Via de club kun je je aanmelden tot en met de tweede trainingsdag. Daarna zijn de deelnemers zo ver gevorderd dat je beter kunt starten bij de volgende cursusgroep.

Waar vind ik informatie over de trainingen?

Log in op hardlopen.nl en kijk in je profiel bij ‘overzicht deelnames’. Klik op de cursus om informatie over de locaties, trainingsdagen en -tijden te bekijken.

Kan ik een keer een les missen?

Natuurlijk kun je een keer een les missen. Wel is het handig om in ieder geval bij de eerste training te zijn. Daar krijg je veel relevantie informatie en maak je kennis met de groep. Je krijgt je geld niet terug als je een keer een les mist. Kun je een keer niet? Meld je dan altijd even af bij je trainer.

Stel je vraag aan de
NN Running Coach

Wil jij 15 minuten kunnen hardlopen zonder te stoppen? Of gewoon lekker het plezier vinden in de sport? Het maakt niet uit wat je doel is. De NN Running Coach helpt jou op weg met de eerste stappen.