Hardlooproutes

Ontdek de mooiste routes

Powered by Nationale Nederlanden

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de Hardloopplanner van Nationale-Nederlanden stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen.

Wil jij ook wel eens een ander rondje lopen dan je vaste trainingsrondje? Of ben je ergens in op vakantie en wil je een leuke ronde lopen of ben je gewoon op zoek naar wat inspiratie? Samen met de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner helpen wij je alvast een eindje op weg. Waar wacht je nog op? Plan je route, strik je veters en lopen maar!

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.

Ontdek de mooiste hardlooproutes van Nederland

Op zoek naar een rondje dat anders is dan anders? Samen met de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner hebben we een aantal van de mooiste routes alvast voor je op een rijtje gezet.

Slot Zuylen
Route Waterlinieroute
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een historische verdedigingslinie, waar water werd ingezet als verdedigingswapen. Loop jij een ronde langs op deze historische route?
Check hier de route
Kasteel Oost
Route Het Geuldal
Rivier de Geul baant zich slingerend een weg door de Limburgse heuvels. De hoogteverschillen maken de route uitdagend, maar onderweg is genoeg afleiding met verschillende prachtige kastelen.
Check hier de route
Vrouwenpoortsbrug 1 2
Route Elfstedenpad
De route langs de Friese Elfsteden is een begrip in Nederland. Hardlopers hoeven niet te wachten op de juiste omstandigheden, maar kunnen ieder moment van het jaar de route volgen
Check hier de route
LVH09337 2
Route Haterste vennen
In de buurt van Nijmegen vind je de Overasseltse en Hatertse Vennen. Hier loop je over glooiende rivierduinen, uitgestrekte heidevelden en langs talloze vennen.
Check hier de route
210520 Kinderdijk 004
Route Kinderdijk
Het dorpje Kinderdijk in Zuid-Holland staat bekend om de 19 molens die in het gebied staan. Nergens anders in Nederland vind je zoveel molens zo dicht bij elkaar.
Check hier de route
210520 Madestein 001
Route Park Madestein
Recreatiepark Madestein is een van de grootste groengebieden van Den Haag. In het verleden is dit gebied veelvuldig bewoond geweest en er zijn dan ook veel vondsten gedaan uit de Steentijd, de Bronstijd en de IJzertijd.
Check hier de route
210531 Alkmaar Waagplein
Route Alkmaar
Alkmaar is een oude stad met veel grachten, monumenten en karakteristieke hofjes. De stad staat bekend als "kaasstad", vanwege de kaasmarkt, die hier al 400 jaar wordt gehouden.
Check hier de route
Drentsche Aa
Route Drentsche Aa
Het Drentsche Aa is niet zomaar een bos – het is een schatkamer van de geschiedenis. Je vindt er grafheuvels, hunebedden en een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Maak een tijdreis door de geschiedenis terwijl je geniet van dit afwisselende bos.
Check hier de route
Sallandse Heuvelrug
Route Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is ruim, open en stil. In dit uitgestrekte natuurgebied kom je helemaal tot rust. De hoogteverschillen zorgen voor een extra uitdaging en geven je prachtige uitkijkjes over uitgestrekte heidevelden en bossen.
Check hier de route
Eindhoven 3
Route Eindhoven
Sinds de jaren 80 barst Eindhoven van de graffitikunst. Hardlopend langs de kleurrijke muurschilderingen leer je de creatieve kant van de stad kennen.
Check hier de route
Vliegbasis Soesterberg
Route Vliegbasis Soesterberg
Vliegbasis Soesterberg was de eerste belangrijke militaire vliegbasis van Nederland. Sinds 2008 is de vliegbasis inactief en omgedoopt tot nationaal park: Park Vliegbasis Soesterberg. Je kunt hardlopen over de brede geasfalteerde landingsbaan, of de omringende natuur in duiken.
Check hier de route

Ontdek nieuwe routes

Nationale-Nederlanden Hardloopplanner

De Nationale-Nederlanden Hardloopplanner is geschikt voor alle hardlopers. Of je nu aan het trainen bent voor een marathon of gewoon een rondje gaat lopen. Je genereert oneindig veel alternatieve routes die precies zijn afgestemd op jouw doelen, zowel qua afstand als trainingsduur.

Ga naar de Hardloopplanner!
Powered by Nationale Nederlanden