Bewonder graffitikunst in Eindhoven tijdens je hardlooprondje

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Donderdag, 3 juni 2021
Bewonder graffitikunst in Eindhoven tijdens je hardlooprondje

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Street art in Eindhoven.

Wat maakt de route bijzonder?

Sinds de jaren 80 barst Eindhoven van de graffitikunst. Hardlopend langs de kleurrijke muurschilderingen leer je de creatieve kant van de stad kennen. Zorg ervoor dat je onderstaande kunstwerken in ieder geval niet voorbijloopt.

Langs de route Berenkuil

De Berenkuil is de grootste legale graffitilocatie van Nederland. Onder het kruispunt van de Eindhovense binnenring en de A270 lopen een aantal fietstunnels, wat inmiddels tot een waar openluchtmuseum is omgetoverd.

Langs de route Strijp S (onder het station)

Strijp-S is het voormalige industrieterrein van Philips. Nu is het een hippe buurt, waar veel Street art te vinden is.

Langs de rouute Eternal Love (expeditiestraat)

“Wat gebeurt er met liefde als een van de twee er niet meer is? Gaat de liefde dood, verdwijnt er een stukje van jezelf of bestaat liefde altijd boven alles?” Die vraag staat centraal bij Eternal Love, een kunstwerk van Studio Giftig.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.