Hardlopen op een vliegbasis in Soesterberg

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Dinsdag, 20 juli 2021
Hardlopen op een vliegbasis in Soesterberg
© Coen Schilderman

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Park Vliegbasis Soesterberg. (6,0 km)

Wat maakt de locatie bijzonder?

Vliegbasis Soesterberg was de eerste belangrijke militaire vliegbasis van Nederland. Sinds 2008 is de vliegbasis inactief en omgedoopt tot nationaal park: Park Vliegbasis Soesterberg. Je kunt hardlopen over de brede geasfalteerde landingsbaan, of de omringende natuur in duiken. Onderweg passeer je oorlogsmonumenten, munitiebunkers en historische vliegtuigen, bommenwerpers en straaljagers. Blijf wel op de paden, want in het gebied zijn niet-gesprongen explosieven aanwezig.

Langs de Route Landingsbaan

Met een lengte van 3077 meter heeft Soesterberg de langste militaire baan van Nederland. Tijdens het broedseizoen van 15 maart tot en met 15 augustus is de landingsbaan gesloten, maar daarbuiten kun je er overheen lopen.

Langs de route Munitiebunkers

Verscholen tussen het groen vind je de munitiebunkers, waar vroeger duizenden kilo’s munitie lagen opgeslagen.

Langs de route Uitzichtpaviljoen Belvedère

Dit paviljoen heeft in het verleden diverse functies gehad: EHBO-post, theehuis, bureel van de dominee en leslokaal. Nu is het een uitzichtspunt, waar je ongetwijfeld even naar boven wil klimmen.

Langs de route Doolhof

De grootste uitdaging van dit rondje is misschien wel het doolhof van Landgoed de Paltz. Lukt het jou om de uitgang te vinden?

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.