Verken de schatkamer van de geschiedenis in het Drentsche Aa

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Donderdag, 3 juni 2021
Verken de schatkamer van de geschiedenis in het Drentsche Aa

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Drentsche Aa.

Wat maakt de route bijzonder?

Het Drentsche Aa is niet zomaar een bos – het is een schatkamer van de geschiedenis. Je vindt er grafheuvels, hunebedden en een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Maak een tijdreis door de geschiedenis terwijl je geniet van dit afwisselende bos.

Langs de route Hunebed D12

Hunebedden zijn in de prehistorie gebouwd om doden te begraven. De aarden heuvel is meestal verdwenen, de grote stenen zijn de enige overblijfselen. Het hunebed D12 is een van de kleinere hunebedden.

Langs de route Hunebed D11

Op een open plek middenin het bos vind je het hunebed D11. Het hunebed is een stuk groter dan de vorige die je bent gepasseerd: 9,4 meter lang en 3,7 meter breed.

Langs de route Oorlogsmonument Onderduikershol

Deze stenen markeren de plek van een onderduikershol, waar verzetsmensen zich in de Tweede Wereldoorlog schuilhielden. Eind 1944 werd het hol door de Duitsers ontdekt. De 13 veldkeien bij de ingang van het hol symboliseren de geëxecuteerde verzetsmensen.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Vaker lopen buiten de gebaande paden?

Met de Hardloopplanner van Nationale-Nederlanden ontdek je nog meer nieuwe routes en kom je verder dan je standaard rondje asfalt of altijd datzelfde bospad. Ga naar hardloopplanner.nl.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.