Ga hardlopen langs de Friese Elfsteden

In samenwerking met Nationale-Nederlanden
Dinsdag, 1 juni 2021
Ga hardlopen langs de Friese Elfsteden
© Lars van Hoeven

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Elfstedenpad.

Wat maakt deze plek bijzonder?

De route langs de Friese Elfsteden is een begrip in Nederland. Hardlopers hoeven niet te wachten op de juiste omstandigheden, maar kunnen ieder moment van het jaar de route volgen. Deze eerste etappe brengt je vanuit het startpunt in Leeuwarden door weilanden, over schelpenpaden, langs boerderijen en kerken. In Mantgum kun je de trein terugpakken naar het beginpunt.

Langs de route Vrouwenpoortsbrug

De Vrouwenpoortsburg is het officiële startpunt van de Elfstedentocht wandelroute. Kenmerkend is het achthoekige brugwachtershuisje.

Vrouwenpoortsbrug 1 2

Langs de route Sint-Johannes de Doperkerk in Deinum

Terwijl je langs weilanden loopt, zie je de kerken van de dorpjes die je passeert van veraf opdoemen. De Sint Janskerk in Deinum is in de middeleeuwen gebouwd en bijzonder vanwege de ui-vormige torenbekroning.

Sint Jans kerk Deinum

Langs de route Unia State in Beers

Een State is een Middeleeuwse burcht of landhuis. De stalen constructie op de plaats van de vroegere Unia State is misschien nog wel indrukwekkender dan het originele gebouw.

Unia State 2

Gebruik de NN Hardloopplanner Vaker lopen buiten de gebaande paden?

Met de Hardloopplanner van Nationale-Nederlanden ontdek je nog meer nieuwe routes en kom je verder dan je standaard rondje asfalt of altijd datzelfde bospad. Ga naar hardloopplanner.nl.

Ga naar de Hardloopplanner
Hardloopplanner
Logo Nationale-Nederlanden
In samenwerking met

Nationale-Nederlanden

Wij zijn supporter van alle hardlopers. Van de beginner tot de beste van de wereld.
Kom ook in beweging. Onze support heb je.