Verken kaasstad Alkmaar al hardlopend!

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Dinsdag, 1 juni 2021
Verken kaasstad Alkmaar al hardlopend!
© Erik van Leeuwen

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Kaasstad Alkmaar.

Wat maakt deze plek bijzonder?

Alkmaar is een oude stad met veel grachten, monumenten en karakteristieke hofjes. De stad staat bekend als "kaasstad", vanwege de kaasmarkt, die hier al 400 jaar wordt gehouden. Maar ook naast deze toeristische trekpleister is er genoeg te zien tijdens een rondje door het historische centrum.

Langs de route Waagplein

Van maart tot en met september is het Waagplein het hart van de Alkmaarse kaasmarkten. Een plein vol kaas, traditionele kaasdragers, kaasmeisjes, kaasjongens, marktmeesters en handelaars.

Langs de route Accijnstoren

Zo’n 400 jaar geleden was de Accijnstoren het belangrijkste gebouw van de stad. Hier werden accijnzen opgelegd op ingevoerde goederen.

Langs de route Clarissenbolwerk

Dit stadspark begint bij de Molen van Piet en eindigt bij de Kanaalkade aan de andere kant van de stad.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.