Ren langs kastelen in het Geuldal

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Dinsdag, 1 juni 2021
Ren langs kastelen in het Geuldal
© Lysanne Wilkens

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Valkenburg aan de Geul. (8,2 km)

Wat maakt de locatie bijzonder?

Rivier de Geul baant zich slingerend een weg door de Limburgse heuvels. De hoogteverschillen maken de route uitdagend, maar onderweg is genoeg afleiding. In het Geuldal vind je indrukwekkende kastelen en bijzondere natuurverschijnselen, zoals mergelsteilwanden.

Langs de route Kasteel Schaloen

Middenin een uitgestrekt natuurgebied vind je dit eeuwenoude, sprookjesachtige kasteel.

Langs de route Kasteel Oost

Dit okergele, kasteelachtige landhuis is niet te missen. De kasteeltuin is minstens zo bijzonder.

Langs de route Kasteel Genhoes

Dit kasteel stamt uit de Middeleeuwen. De naam Genhoes betekent simpelweg ‘Het huis’ in het Limburgse dialect.

Langs de route Sibberhuuske

Het Sibberhuuske is een kasteelboerderij met een binnenplaats, gelegen op de top van het plateau van Margraten in de Limburgse Heuvels.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.