Ontdek natuurgebied Haterste Vennen bij Nijmegen

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Dinsdag, 1 juni 2021
Ontdek natuurgebied Haterste Vennen bij Nijmegen
© Lars van Hoeven

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Overasseltse en Hatertse Vennen.

Wat maakt de route bijzonder?

In de buurt van Nijmegen vind je de Overasseltse en Hatertse Vennen. Hier loop je over glooiende rivierduinen, uitgestrekte heidevelden en langs talloze vennen. Ieder seizoen verandert het natuurgebied van kleur en kijk je opnieuw je ogen uit. Zo vind je in juni de wuivende witte pluimen van veenpluis en geniet je in september van een eindeloze paarse heide.

Langs de route Kapel van St. Walrick

Middenin het bos vind je de resten van de Middeleeuwse St. Walrick Kapel.

Langs de route Koortsboom

Naast de ruïne van de kapel staat een oude zomereik, die is omgedoopt tot ‘Koortsboom’. Bezoekers hangen deze boom vol met lapjes stof, in de hoop dat dit de genezing van zieken bespoedigt.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.