Ontdek eeuwenoude bouwwerken langs de waterlinieroute in Utrecht

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Maandag, 17 mei 2021
Ontdek eeuwenoude bouwwerken langs de waterlinieroute in Utrecht
© Lysanne Wilkens

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Waterlinieroute Utrecht.

Wat maakt de route bijzonder?

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een historische verdedigingslinie, waar water werd ingezet als verdedigingswapen. Bij een vijandelijke aanval werden stroken polderland tot kniehoogte onder water gezet om het voor soldaten en voertuigen lastig begaanbaar te maken. Langs het spoor van de linie ontdek je eeuwenoude forten, sluizen en kastelen terwijl je geniet van een groene omgeving aan de rand van de stad.

Langs de route Slot Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan rivier de Vecht. Kenmerkend is de kronkelende slangenmuur die het kasteel omringt.

Langs de route De Parel van Zuilen

De Parel van Zuilen doet haar naam eer aan. Over het water kijk je uit op dit grootse landhuis, dat in de 17e eeuw gebouwd is als hofstee.

Langs de route Fort de Gagel

Fort de Gagel is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende in de 19e eeuw ter bescherming van de stad Utrecht. Dit verdedigingswerk is uitgebreid met een wachthuis en schuilplaatsen.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.