Loop een archeologisch rondje door park Madestein in Den Haag

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Dinsdag, 1 juni 2021
Loop een archeologisch rondje door park Madestein in Den Haag
© Erik van Leeuwen

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Recreatiepark Madestein.

Wat maakt de plek bijzonder?

Recreatiepark Madestein is een van de grootste groengebieden van Den Haag. In het verleden is dit gebied veelvuldig bewoond geweest en er zijn dan ook veel vondsten gedaan uit de Steentijd, de Bronstijd en de IJzertijd. Hoewel je het op het eerste gezicht misschien niet direct door hebt, loopt je hier door een gebied met archeologische waarde.

Langs de route Stenen kamer van Madestein

De ‘Stenen kamer van Madestein’ is een ruïne die bestaat uit gerestaureerde muren van een 13e-eeuwse boerderij.

Langs de route Landgoed Ockenburg

In de buurt ligt ook Landgoed Ockenburg, een statig wit landhuis dat omringd wordt met een verschillende landschapsstijlen. Van romantische kronkelige paadjes tot rechte lijnen en gazons in Franse stijl.

Gebruik de NN Hardloopplanner Vaker lopen buiten de gebaande paden?

Met de Hardloopplanner van Nationale-Nederlanden ontdek je nog meer nieuwe routes en kom je verder dan je standaard rondje asfalt of altijd datzelfde bospad. Ga naar hardloopplanner.nl.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.