Aanschouw typisch Hollands aanzicht op de Kinderdijk

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Dinsdag, 1 juni 2021
Aanschouw typisch Hollands aanzicht op de Kinderdijk
© Erik van Leeuwen

Kun je alle straten in jouw omgeving inmiddels wel dromen? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe hardlooproute! Met de NN Hardloopplanner stippel je eenvoudig een route uit en verken je onbekende wegen. Routetip: Kinderdijk.

Wat maakt de route bijzonder?

Het dorpje Kinderdijk in Zuid-Holland staat bekend om de 19 molens die in het gebied staan. Nergens anders in Nederland vind je zoveel molens zo dicht bij elkaar. Dit typisch Hollandse aanzicht aanschouw je hardlopend tijdens een ronde van 8,3 kilometer of 20,8 kilometer.

Langs de route De 19 molens van Kinderdijk

De windmolens liggen aan de rivier de Lek en zijn sinds 1738 gebruikt voor het watermanagement in het gebied. De molens van Kinderdijk staan op de Werelderfgoedlijst.

Langs de route De Boezems

De boezems van Kinderdijk zijn in vorige eeuwen aangelegd om overtollig water op te vangen. In natte periodes dienen de weilanden nog steeds als wateropslagplaats.

Langs de route Pondje over de Lek

Wil je de hardlooproute verlengen? Steek met het pondje op twee verschillende punten de Lek over en je kunt de ronde uitbreiden tot ruim 20 kilometer.

Gebruik de NN Hardloopplanner! Op zoek naar jouw volgende route?

De Hardloopplanner maakt het nog leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Ga naar hardloopplanner.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Ga naar de Hardloopplanner
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.