Evenementen

Nu alle loopevenementen de komende weken zijn afgelast in verband met het coronavirus, ontstaan er overal nieuwe initiatieven voor virtuele runs. Bij virtueel hardlopen neem je deel aan een race in jouw eigen tijd en in jouw eigen omgeving. Er is in tegenstelling tot officiële races geen tijdlimiet, er zijn geen andere hardlopers en de route staat niet vast. Alleen het bereiken van je eigen doel telt, hoe klein of groot dit doel ook is. Het concept is simpel: je betaalt voor inschrijving, rent de gevraagde afstand en krijgt de medaille op de post.

Zo ook de CoronaRUN, bedoeld om toch nog die ‘piece of medal’ te kunnen scoren. En de opbrengst van de CoronaRUN wordt gedoneerd aan een goed doel: het Nationaal Ouderenfonds. Het idee van oud-topatleet en ASICS Frontrunner Dennis Licht en trailrunner Dennis Vangangel beperkt de inspanning tot de maand april. Laat je benen spreken, doe mee aan de CoronaRUN en steun het Nationaal Ouderenfonds!

Steuntje in de rug voor ouderen

Met jouw deelname aan de CoronaRUN steun je het Nationaal Ouderenfonds. Vooral voor ouderen ligt in deze tijden het sociale isolement op de loer; daarom kunnen juist zij jouw steuntje in de rug gebruiken! Als je meedoet aan de, geheel belangeloos, georganiseerde CoronaRUN betaal je € 17,50. Hiervan gaat € 8 naar het Nationaal Ouderenfonds, met het restantbedrag kan de unieke medaille én de administratie rondom jouw inschrijving gerealiseerd worden.

Bepaal je eigen afstand

Of je nu een 5 kilometer wedstrijd of een hele marathon op de planning had staan; voor deze virtuele run maakt het niet uit welke afstand je loopt. Iedere kilometer draagt bij aan het Nationaal Ouderenfonds. Track jouw run met je horloge, je app of je telefoon en deel dit online. Tag de CoronaRUN op Facebook met @coronarun of gebruik de hashtag #coronarun op Facebook of Instagram. Er is geen bewijs nodig maar op deze manier kunnen we het initiatief zo breed mogelijk onder de aandacht brengen en anderen inspireren om ook mee te doen aan de CoronaRUN.

Laat je benen spreken

Wij hebben deze run op poten gezet met maar één doel: mensen in beweging krijgen en houden. Dit is ook mijn missie als ondernemer”, aldus oud-topatleet Dennis Licht. “Je ziet veel mensen online hun mening ventileren en er ontstaat veel onrust over hoe om te gaan met het virus. Wij laten liever onze benen spreken voor de samenleving en proberen er een positieve draai aan te geven nu de evenementen zijn weggevallen”, benoemt ook trailrunner en initiatiefnemer Dennis Vangangel.

Amy Kortbeek, beleidsadviseur bij de Atletiekunie, is eveneens enthousiast over het initiatief: “Hardlopen.nl heeft dit initiatief opgepikt en omarmd. Het is onze missie om mensen op een verantwoorde en duurzame manier in beweging te brengen én te houden. In deze onzekere tijden zie je dat mensen houvast hebben aan hun hardloopschoenen. Het is voor ons als online medium belangrijk om hier op in te spelen en mensen digitaal iets te bieden. De CoronaRUN vinden we een prachtig initiatief, waarbij we mensen in beweging brengen (uiteraard binnen de adviezen van het RIVM) en daarnaast onze maatschappelijke functie inzetten om het goede doel te ondersteunen.”

Ook meedoen aan de CoronaRUN? Dat kan!

Schrijf je hier in 

Tot en met 6 april april is inschrijven mogelijk of tot het maximale aantal van 2.500 deelnemers bereikt is. Vol is vol, dus schrijf je snel in!

Vanwege de lange levertijd op de medailles, kan het even duren voordat jij jouw unieke medaille thuis ontvangt. Mocht het tot een totale lockdown komen waarin we niet meer buiten mogen gaan hardlopen, dan zullen we dit evenement verplaatsen.

Help de CoronaRUN viraal gaan!

Net als wij ook enthousiast over deze virtuele solo run? Like onze Facebookpagina, deel ons evenement en help ons zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Nationaal Ouderenfonds.

Let op:
- Je gaat alleen hardlopen en niet samen. We volgen het advies van het RIVM om sociale contacten te beperken.
- Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen die je tegenkomt tijdens je ronde. Zoek een rustige ronde uit waar niet veel hardlopers en wandelaars zijn.
- Als je milde gezondheidsklachten hebt blijf je binnen en kun je niet deelnemen. Sla al je trainingen over totdat je minimaal 1 dag geheel geen klachten hebt.
- Doe rustig aan om je immuunsysteem niet te zwaar te belasten. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt, is het vatbaarder voor ziekten en virussen

Heb je vragen over de CoronaRUN mail dan naar info@trendyhangers.nl.

Initiatief van:

Powered by: