Energie rondom het sportmoment

Powered by The Athlete's FoodCoach

Voor een goede voorbereiding is het goed om te weten hoeveel energie je met een bepaalde training gebruikt en wanneer je je lichaam tijdens het sporten van nieuwe energie moet voorzien. In deze stap helpen we om je eetroutine te optimaliseren.

Een klotsende buik, steken in de zij en het gevoel hebben dat er een baksteen in je maag ligt. Deze klachten kan je niet gebruiken als je net lekker aan het hardlopen bent. Om een deel van de klachten te voorkomen is timing van groots belang.

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.

Voedingstip Altijd een volle tank

Hoeveel moet je eten voordat je gaat hardlopen? En wanneer kan je lichaam tijdens het lopen wel wat nieuwe energie gebruiken? Alleen als je lichaam van de juiste hoeveelheid en type brandstoffen is voorzien, kan je optimaal presteren.

Lees meer
Energie rondom het sportmoment

Koolhydraten Voldoende energie

Wanneer je gaat hardlopen, wil je voldoende energie hebben. Die energie haalt je lichaam onder andere uit koolhydraten. Deze worden beperkt opgeslagen in je spieren en lever. Het is dus belangrijk dat deze voorraden goed gevuld zijn voordat je gaat rennen.

Lees meer
Sportmoment

Tijdens het hardlopen Hoe voorkom ik een hongerklop?

Ken je het gevoel dat je je tijdens het hardlopen ineens helemaal leeg voelt, duizelig wordt, een waas voor je ogen krijgt of pijnlijke spieren hebt? Het kunnen de verschijnselen zijn van een hongerklop.

Lees meer
Hongerklop

Garnalensaté met gegrilde ananas en mihoensalade Recept voor vóór het hardlopen

Ga je na het avondeten hardlopen? Dan is het handig om de maaltijd hierop aan te passen. Pas de portiegrootte aan om de kans op maagdarmklachten te verkleinen.

Lees meer
Mihoen

Oorzaak en tips Zo voorkom je maagdarmklachten

Heb je tijdens het hardlopen weleens last van steken in je zij, een opgeblazen gevoel, buikkrampen, oprispingen, diarree of voel je je misselijk? Het kunnen de gevolgen zijn van maagdarmklachten die tijdens het sporten kunnen optreden.

Lees meer
Maagdarmklachten

Maak een sport van lekker eten

Ontdek Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, makkelijke en gevarieerde recepten!

App Store Google Play
Powered by The Athlete's FoodCoach