Recept voor vóór het hardlopen

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Woensdag, 10 februari 2021
Recept voor vóór het hardlopen

Ga je na het avondeten hardlopen? Dan is het handig om de maaltijd hierop aan te passen. Pas de portiegrootte aan om de kans op maagdarmklachten te verkleinen. Probeer bovendien om de maaltijden minimaal twee tot drie uur voordat je gaat rennen te eten.

Eet je korter op je inspanning? Nuttig dan een maaltijd laag in eiwitten en vetten. Eiwitten en vetten hebben een hoge verzadigingswaarde en tragere verteerbaarheid. Dat kan weer maagdarmklachten veroorzaken.

Met dit recept voor Garnalensaté met gegrilde ananas en mihoensalade weet je zeker dat je de basis hebt gelegd om een goede prestatie neer te zetten.

Ingrediënten

 • 69g Jumbo Garnalen
 • 34g ananasstukjes
 • 57g mihoen
 • 0,2 stuk komkommer
 • 0,5 stuk limoen
 • 0,2 stuk gele paprika
 • 0,5 el honing
 • 1,5 el koriander

De hoeveelheid is door de The Athlete's FoodCoach gebaseerd op het volgende profiel:

Yvonne is een vrouw van 37 jaar. Ze is 1.79 meter lang, weegt 64 kg en is erg actief. Ze heeft een zittend beroep en werkt 8 uur per dag. Ook slaapt ze 8 uur per nacht. Na het diner doet ze een duurtraining van 5 kilometer in 30 minuten.

Bereidingswijze

 1. Steek de barbecue aan of maak gebruik van een grillpan.
 2. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Spoel de mihoen vervolgens af in een vergiet onder koud stromend water. Laat het vervolgens uitlekken.
 3. Was de paprika en de komkommer, halveer en snijd in dunne plakjes.
 4. Rijg de garnalen en de ananasstukjes om en om aan de spiesen en deze breng op smaak met peper.
 5. Rooster de spiesen op de barbecue of grillpan in zes tot acht minuten gaar. Laat de grillpan goed heet worden voordat je die gebruikt. Draai de spiesen halverwege om.
 6. Pers de limoen uit in een kom en meng de citroensap met de honing. Voeg de mihoen, paprika en komkommer toe. Meng het geheel goed en breng het op smaak met peper. Snijd de koriander fijn en strooi die over de salade.
 7. Serveer de gambasaté samen met de mihoensalade.

Voedingswaarden

Energie: 362kcal
Koolhydraten: 67g
Eiwitten: 17g
Vetten: 2g
Vezels: 3g

Recepten Recepten The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.