Fysieke gezondheid

Hardlopen is heerlijk zolang je geen last hebt van pijntjes. Een blessure kan behoorlijk roet in het eten gooien. Daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Met een verantwoorde opbouw geniet jij straks weer pijnvrij van jouw hardlooprondjes.

Een blessure is een veelvoorkomende reden om te stoppen met sporten. Bij beginnende hardlopers ligt het percentage dat stopt vanwege een blessure maar liefst op 48 procent. Terwijl 50 procent van de blessures te voorkomen is. Met een juiste looptechniek, goede schoenen, een trainingsschema op maat en wellicht een trainer met specifieke adviezen blijf je op het goede pad!

Voel je toch pijn tijdens het lopen of heb je last van kramp, vermoeidheid of stijve spieren? Wees extra voorzichtig. Het zijn allemaal symptomen van mogelijke (beginnende) hardloopblessures.

Hardlopen.nl

Wat jouw doel ook is, wij helpen je om het met plezier te bereiken en daarbij altijd het beste uit jezelf te halen. We zijn geboeid door hardlopers en nieuwsgierig naar jouw avonturen van start tot finish. Loop jij ook mee?

Tips & tricks Stem je trainingsbelasting af op je belastbaarheid

‘Belasting’ en ‘belastbaarheid’ zijn belangrijke begrippen zodra we het over blessures hebben. Een juiste balans tussen deze twee is van belang om het risico op blessures zo klein mogelijk te maken.

Stem je trainingsbelasting af op je belastbaarheid
Looptechniek

Tips & tricks 5 factoren die een rol spelen bij blessures

Een blessure is vaak een optelsom van meerdere factoren. Door rekening te houden met deze 5 punten, is de kans groter dat je langer pijnvrij je kilometers kunt maken.

Hier moet je op letten
AU juni 2019 HIRES Barbara Kerkhof 2269

Tips & tricks De juiste trainingsopbouw

Als je regelmatig hardloopt - drie keer in de week, of meer - dan zal je conditie snel verbeteren. Toch is het belangrijk om de trainingsbelasting behoedzaam en met kleine stapjes op te voeren.

Zo pak je het aan
AU juni 2019 HIRES Barbara Kerkhof 3652

Aan de slag

Oefeningen

Ga aan de slag met een trainingsprogramma gericht op warming-up, herstel, mobilisatie, kracht of core! Versterk je spieren en zorg voor een optimaal herstel.

Bekijk de oefeningen
Powered by Blackroll

Aan de slag

Versterk je enkel

Heb je als hardloper je enkel verzwikt? Door aandacht aan je herstel te geven, verminder je de kans op herhaling. De Versterk je enkel-app van Veiligheid NL helpt je daarbij.

Aan de slag
Powered by VeiligheidNL