Doelstelling

Hardlopen voor ontspanning

Heerlijk in het bos of door de stad; gewoon even je hoofd leegmaken. Je hoeft niet ver, je hoeft niet hard, lekker alleen op pad of met je loopmaatje. Pure ontspanning!

Maar vind ik hardlopen wel zo ontspannend? Je denkt aan duizend-en-één dingen die je nog moet doen en je verzint excuses om niet te gaan. Onthoud: als je uiteindelijk tóch die deur uit bent gegaan voor een rondje, voelt dat zó heerlijk. Wij herkennen die drempels en gaan je zo goed mogelijk begeleiden. Hier hebben we tips, adviezen, schema’s en artikelen voor jou gebundeld. Alles op één plek om ervoor te zorgen dat jij sneller leert lopen. Voor extra ondersteuning kun je terecht bij een club in de buurt.


Maria (60)

Maria (60)

Is lid van atletiekvereniging Hellas

“Gezelligheid in het lopen vind ik het belangrijkste. Sinds mijn 24e ben ik al lid van atletiekvereniging Hellas en nog steeds loop ik grotendeels met diezelfde groep. Iedere zaterdagochtend lopen we met een vaste kern. Langzaam worden we samen bejaard, maar iedereen is nog kerngezond. Dat hebben we denk ik te danken aan het hardlopen.”