Smartwatches voor vrouwen

Maandag, 7 november 2022
Smartwatches voor vrouwen

Wil je meer inzicht in je trainingen, prestaties en gezondheid? Dan is een smartwatch een onmisbare accessoire! Bij het kiezen van een smartwatch zijn er veel dingen om rekening mee te houden: pasvorm, stijl, functies en materialen.

Als het om smartwatches gaat, is het geen kwestie van één standaard model dat iedereen past. Het is belangrijk dat een hardloophorloge aansluit bij jouw ambitie en behoefte. En dat die behoeften voor vrouwelijke hardlopers anders zijn dan voor mannelijke hardlopers, daar heeft Garmin rekening mee gehouden met de ontwikkeling van smartwatches speciaal voor vrouwen.

Inzicht in stressniveau

Stress heeft grote invloed op je lichaam. Het kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk, hogere hartslag en meer spierspanning. Hardlopen kan stress verminderen, maar doe je dat op te hoge intensiteit, dan werkt het juist averechts. Om overtraining te voorkomen, is het van belang om inzicht te hebben in je stressniveau. Een smartwatch kan dit bijhouden door veranderingen in je hartslag te meten. Zo weet je dus wanneer je een stapje terug moet doen in je trainingen.

Sommige smartwatches beschikken bovendien over een functie waarmee je stress kunt verminderen: ademhalingsoefeningen. Hierbij ligt de focus op een diepe en langzame buikademhaling, waardoor je de nervus vagus activeert, wat een ontspanningsreactie veroorzaakt.

Houd je menstruatiecyclus bij

Het bijhouden van je menstruatiecyclus is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een smartwatch, maar het is een onmisbare functie voor vrouwelijke hardlopers. In welk gedeelte van je cyclus je zit, heeft namelijk invloed op je trainingen. Inzicht in je menstruatiecyclus helpt bij het periodiseren van je trainingen. Zo kun je in aanloop naar je menstruatie minder fit zijn, wees dan niet te streng voor jezelf en pas je training aan. Tijdens en vlak na je menstruatie ben je fysiek sterker en kun je jezelf juist meer uitdagen in je trainingen.

Energiebewaking

Een lange werkdag, kinderen die om aandacht vragen en het huishouden dat staat te wachten… Het kost behoorlijk wat energie om al die verschillende ballen in de lucht te houden. De Body Battery helpt je bij het bewaken van je energieniveau. Het legt verband tussen stress, herstel, slaap en fysieke activiteit. Zo weet je op tijd wanneer je meer rust moet inbouwen om jezelf niet voorbij te lopen.

Veiligheids- en trackingfuncties

Vrouwen voelen zich vaker onveilig als zij alleen op pad gaan tijdens het hardlopen dan mannen. Met een smartwatch met ingebouwde veiligheids- en trackingfunctie wordt tijdens een noodsituatie je locatie verstuurd naar je contactpersonen voor noodgevallen. Zo kun je met een gerust hart op pad!

Pasvorm

Voor de meest nauwkeurige resultaten draag je jouw smartwatch 24 uur per dag. Dan heb je natuurlijk wel graag een stijlvol en comfortabel exemplaar. De modellen worden steeds kleiner en verfijnder en je kunt kiezen uit verschillende kleuren, materialen en verwisselbare horlogebandjes. Dat maakt je smartwatch geschikt voor ieder moment van de dag! Met de modieuze designs van de Garmin Vivomove en Garmin LiLy vermoedt niemand dat je een smartwatch draagt.

Hardloophorloge