5 favoriete functies van de Garmin Forerunner 255

Lysanne
Lysanne Wilkens Woensdag, 15 maart 2023
5 favoriete functies van de Garmin Forerunner 255

Smartwatches worden steeds geavanceerder en bevatten tientallen functies om je hardloopprestaties naar een hoger niveau te tillen en je gezondheid nauwkeurig te tracken. Hardlopen.nl-redacteur Lysanne Wilkens loopt met de Garmin Forerunner 255 Music en beschrijft haar favoriete functies.

Met stip op nummer één: de stopwatch (verrassend genoeg). Maar de Garmin Forerunner 255 Music kan meer dan alleen het vastleggen van afstand en tijd.

Slaapritme bijhouden

Inzicht in je herstel is minstens zo belangrijk als inzicht in je trainingen. Met de slaaptracker houd ik daarom bij hoe mijn nachtrust verloopt. Gaat een training wat minder? Als ik een nacht niet goed heb geslapen, is het mysterie snel opgelost.

Muziek luisteren

Ik loop niet altijd met muziek – vaker niet dan wel – maar áls ik die behoefte heb, is het fijn dat ik niet met mijn telefoon hoef rond te sjouwen. De Garmin Forerunner 255 Music biedt de mogelijkheid om muzieklijsten of een podcast te downloaden. Een rondje met Afrobeats op de achtergrond maakt het soms net wat makkelijker om het tempo hoog te houden en met een podcast op de achtergrond vliegt de tijd van een lange duurloop voorbij.

Track jezelf back

Ik reis graag en loop regelmatig in het buitenland. In een onbekend gebied laat ik de omgeving vaak mijn route bepalen. Wat mijn aandacht trekt, daar ga ik op af. Mijn richtingsgevoel is ondertussen vrij goed ontwikkeld, maar met deze manier van lopen is het soms toch lastig om mijn beginpunt weer terug te vinden. Op deze momenten kan ik gelukkig vertrouwen op de trackback-functie van de Garmin Forerunner 255. Met een pijl die de juiste richting aangeeft, lukt het altijd om weer thuis te komen.

Garmin app voor routes

In Nederland varieer ik niet veel in de routes die ik loop. Ik heb een aantal favoriete rondjes die ik wekelijks afwissel. Voor de momenten dat ik tóch wat anders wil, raadpleeg ik de Garmin app. Daarin staan hardlooproutes van hardlopers die eerder een bepaald gebied hebben verkend. Zo weet ik van tevoren hoe ver mijn route wordt, hoef ik onderweg niet na te denken én kan ik eens een ander rondje verkennen dat ik normaal doe. Via de Garmin app kun je de route opslaan en downloaden op je sporthorloge.

Activiteitenprofielen

Hoewel ik de Garmin Forerunner 255 veruit het meest voor hardlopen gebruik, vind ik het fijn dat ik ook andere sportprofielen kan selecteren. Zwemmen, skeeleren of krachttraining – ik leg het allemaal vast. Dat draagt bij aan een compleet overzicht van mijn sportactiviteiten en geeft een beter beeld van mijn energieniveau en vermoeidheid. Het zijn niet alleen de hardloopkilometers die tellen!

Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.