7 simpele stappen om je eetroutine te verbeteren!

In samenwerking met Jumbo Foodcoach
Donderdag, 25 maart 2021
7 simpele stappen om je eetroutine te verbeteren!

Voor een hardloper is voeding belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Zonder de juiste brandstof en bouwstenen is het moeilijk om het beste in jezelf naar boven te halen. Maar weet jij wat je lichaam voor, tijdens en na het rennen exact nodig heeft?

Samen met Jumbo Foodcoach hebben wij voor jou 7 stappen geformuleerd die je gaan helpen om je eetroutine te optimaliseren. Kleine praktische stappen die een groot verschil kunnen maken. Op weg naar een gezondere leefstijl en nog meer fijne hardloopkilometers.

7 simpele stappen

1. Drinken

Tijdens het hardlopen verlies je veel vocht. Wil je goed kunnen trainen, kijk dan eens bewust naar hoeveel en wanneer je drinkt. In deze stap helpen we je op weg om je drinkroutine te perfectioneren te perfectioneren.

2. Energie rondom het sportmoment

Voor een goede voorbereiding is het goed om te weten hoeveel energie je met een bepaalde training gebruikt en wanneer je je lichaam tijdens het sporten van nieuwe energie moet voorzien. In deze stap helpen we om je eetroutine te optimaliseren.

3. Eetpatroon

Hoe meer je loopt, hoe belangrijker de juiste voeding is. Niet alleen over het soort maaltijden valt wat te zeggen, ook over de timing daarvan. In deze stap helpen we je in de zoektocht om jouw ideale eetpatroon te ontdekken.

4. Weerstand

Door te variëren in je productkeuzes zorg je ervoor dat je diverse voedingsstoffen binnenkrijgt. Op deze manier kun jij je lichaam in alle behoeftes voorzien. Dit draagt bij aan een goede weerstand waardoor je lichaam beter in staat is om ziekmakers aan te pakken.

5. Energiebalans

Voor hardlopen heb je energie nodig en als je een flink stuk gaat lopen raakt de energievoorraad snel op. Voor een goede voorbereiding is het goed om te weten hoeveel energie je met een bepaalde training verbruikt en hoeveel je dus moet eten en drinken om de inspanning aan te kunnen. In deze stap helpen we je om je energiebalans te managen.

6. Herstel

Elke training vraagt een inspanning van je lichaam. Als je vandaag traint, kun je morgen niet gelijk eenzelfde inspanning leveren. Dat is heel normaal, laat je daardoor zeker niet ontmoedigen. In deze stap helpen we je om zo goed mogelijk te herstellen.

7. Boodschappen

Wist je dat een gemiddelde supermarkt maar liefst 15.000 producten in de schappen heeft liggen? Niet gek dat je dan te maken krijgt met keuzestress. In deze stap helpen we je om je boodschappenlijstje hardloper proof te maken.

Alle stappen via de mail ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Logo Jumbo Foodcoach
In samenwerking met

Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers en hockeyers.