Mentale gezondheid

Powered by Bewegen voor je Brein

Van hardlopen profiteer je niet alleen lichamelijk. Beweging is namelijk ook goed voor je mentale gezondheid! Het creëert ontspanning, verhoogt je energieniveau en vermindert stress. Dat zorgt voor een hogere weerstand én betere nachtrust. Ook fijn: hardlopen maakt je vrolijk.

Tijdens het hardlopen komen endorfines vrij in je lichaam - de gelukshormonen die je dat voldane gevoel geven na afloop van je training. Ook activeert hardlopen de productie van verschillende neurotransmitters zoals dopamine, noradrenaline, serotonine en endorfine. Stress verdwijnt en een goed humeur verschijnt. Heb jij de runner's high al ervaren?

Bewegen voor je Brein

Stichting Bewegen voor je Brein wil Nederlanders bewust maken van het effect van sporten en bewegen op de mentale gezondheid. Het online platform biedt actuele en betrouwbare kennis óver en toepassing ván de effecten van bewegen op ons brein, onze cognitieve capaciteiten en psychische gezondheid.

Kom tot rust Ontspanning

Wil je hardlopen inzetten om meer innerlijke rust te ervaren? Misschien is mindful hardlopen wat voor jou: het helpt je focussen op het moment en meer ruimte in je hoofd te creëren.

Lees meer
Hardlopennl 43

Bevorder je herstel Goed slapen

Om goed te herstellen na een intensieve intervaltraining of lange duurloop is voldoende rust noodzakelijk. Het lijf komt vooral in de nacht optimaal tot rust. Hierbij is het belangrijk dat je voldoende uren slaapt en dat de slaapkwaliteit goed is.

Verbeter je slaap
Hardlopennl 85

Interessant Wist-je-datjes!

Wist je dat sporten gezond is? Waarschijnlijk wel. Maar we hebben ook een aantal meer verrassende feiten op een rij gezet.

Lees meer
Hardlopennl 99

Runner's high Gelukkiger

Ken je dat: een intens tevreden en soms zelfs high gevoel tijdens of na het hardlopen? Het heeft voor een belangrijk deel te maken met de productie van endorfine, de zogenaamde gelukshormonen.

Waarom hardlopen je blij maakt
Hardlopennl 51

Wat doet hardlopen voor jou?

ASICS Mind-uplifter

Bewegen is goed voor je brein en mentale gezondheid. Kom er achter wat hardlopen voor je brein doet en gebruik de minduplifter tool om te zien hoe je jouw brein een boost geeft tijdens het hardlopen!

Doe de test
Powered by ASICS