Carrot cake energy balls!

Lenna Omrani Zaterdag, 22 augustus 2020
Carrot cake energy balls!
Ben jij gek op worteltaart? Dan moet je dit recept zeker een keer uitproberen: Carrot cake bliss balls! Met slechts een paar ingrediënten maak je gemakkelijk dit lekkere en gezonde tussendoortje. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten in je keukenmachine mixen en balletjes draaien. That’s it!

Deze carrot cake bliss balls zijn ideaal voor onderweg. Wil jij meer inzicht krijgen in wat je eet op een dag? Het bijhouden van een eetdagboek kan je hierbij helpen! Misschien heb je zelf ook wel eens een eetdagboek bijgehouden. Het meenemen van je eigen maaltijd of snacks is en lijkt niet altijd haalbaar voor iedereen, waardoor er naar ‘ongezondere’ voeding gegrepen wordt. Het vooruit plannen, ‘meal-preppen’ en zorgen voor de juiste producten in huis kan je helpen om toch voor de voedzamere optie te gaan. Deze snack is perfect om mee te nemen, het is makkelijk om te maken, en perfect voor tussen je maaltijden door! Of neem er lekker één als toetje…

Ingrediënten (voor 8-12 balletjes)

 • 10 dadels
 • 1 tl. koek- en speculaaskruiden
 • 120 gram havermout
 • 100 gram geraspte winterpeen
 • 1 el. amandelpasta
 • 15 gram walnoten
 • 2 handjes rozijnen
 • 1 tl. Vanille extract
 • Een bakje met kokosrasp

Bereiding

 1. Zorg dat de dadels zacht zijn. Doe de dadels in een bakje met warm water, en laat ze voor ongeveer 10 minuten staan.
 2. Doe ondertussen de winterpeen in de keukenmachine of in de mixer, tot je kleine stukjes wortel overhoudt. Je kunt er ook voor kiezen om de wortel te raspen.
 3. Voeg daarna de geweekte dadels, rozijnen, havermout, de koek- en speculaaskruiden, amandelpasta, walnoten en vanille extract toe, en meng dit tot een mengsel.
 4. Als je een dik en vrij plakkerig mengsel overhoudt kun je de balletjes maken. Rol de balletjes met je handen, rol ze daarna door een bakje met geraspte kokos en leg ze daarna een voor een op een bord.
 5. Leg de balletjes in de koelkast voor ongeveer 1 uur zodat ze wat steviger worden. Neem deze balletjes lekker mee als snelle en voedzame snack!

Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''