Zo maak je van restjes de ideale sportmaaltijd!

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Dinsdag, 16 februari 2021
Zo maak je van restjes de ideale sportmaaltijd!

De kans is groot dat je het weleens hebt meegemaakt: na het koken, heb je eten over. Een stuk paprika, halve pak yoghurt of pasta. Gooi de restjes vooral niet weg, maar wees creatief en maak er jouw nieuwe ideale sportmaaltijd van.

Wij geven je alvast een aantal tips wat je met bepaalde producten kunt doen.

 • Restjes groenten
  Groenten kun je altijd in een soep verwerken. Het maakt niet uit of het verse groenten zijn of groenten die beschadigd of minder vers zijn.

 • Restjes omelet
  Heb je eieren en groenten over? Maak een heerlijke boerenomelet. Zo ben je niet alleen van je restjes af, maar ben je ook gezond bezig.

 • Restjes fruit
  Heb je vers fruit, diepvriesfruit of overrijp fruit over? Je kunt het allemaal verwerken in een smaakvolle smoothie. Let op dat je niet te veel fruit in een smoothie stopt. Dan krijg je (onbewust) vrij veel suiker in een keer binnen. Combineer het met groenten, havermout en zuivel. Zo heb je een volwaardig ontbijt of snack.

 • Pannenkoek
  Geen zin in een fruitsmoothie? Gebruik het fruit dan op een pannenkoek. Waarschijnlijk heb je weleens een bananenpannenkoek op, maar heb je ook weleens een pannenkoek met restjes mango gemaakt?

 • Restjes brood
  Wie aan een tosti denkt, denkt al snel aan ham en kaas. Maar je kunt ook een heerlijke tosti’s maken met allerlei soorten beleg. Wat dacht je van een tosti met mozzarella of geitenkaas? Of maak een tosti met appel en kaneel.

 • Croutons
  Maak je eigen croutons voor in de soep. Het enige wat je hoeft te doen is oud brood te bakken in olijfolie en knoflook.

The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.