Vijf tips voor een goede energiebalans

In samenwerking met Jumbo Foodcoach
Maandag, 23 november 2020
Vijf tips voor een goede energiebalans

Een goede energiebalans betekent dat je evenveel energie gebruikt als dat je inneemt. Zo blijf je op een stabiel gewicht. Wil je afvallen? Dit gebeurt bij voorkeur alleen onder begeleiding van een (sport)diëtist. Ook zorgt een goede energiebalans ervoor dat je voldoende energie hebt tijdens het hardlopen, herstel je sneller en verlaag je de kans op blessures. Wij zetten vijf voordelen van een goede energiebalans voor je op een rij!

1. Nooit meer te weinig eten

Het kan zijn dat je voor een training te weinig eet. Het gevolg is dat je het laatste deel van de training niet meer lekker loopt omdat je geen energie meer hebt. Eet je te weinig na je training? Dan kun je ongewild afvallen, omdat je je gebruikte energie niet goed aanvult.

2. Nooit meer te veel eten

Het kan gebeuren dat je voor een training te veel eet. Het gevolg is dat je met een te volle buik gaat sporten, waardoor je last kan krijgen van maagdarmproblemen. Eet je te veel na je training? Dan bestaat de kans dat je aankomt, terwijl je dat niet wilt.

3. Je voedingsplan laat je nooit in de steek

Na een zware inspanning kan je lichaam je een beetje in de steek laten. Het is dan lastiger inschatten hoeveel je moet eten. Via Jumbo Foodcoach kun je gebruik maken van een persoonlijk voedingsplan die je precies vertelt wat je op dat moment nodig hebt.

4. Sneller herstel

Tijdens een inspanning gebruik je energie. Als je die gebruikte energie na je inspanning weer aanvult, herstel je sneller en ben je fitter voor je volgende training. Zo verhoog je je trainingsrendement.

5. Meer weerstand en minder kans op blessures

Wanneer je energiebalans op orde is, ben je fysiek en mentaal fitter. Ook houd je je weerstand beter op peil en verklein je de kans op blessures.

Jumbo Foodcoach
Logo Jumbo Foodcoach
In samenwerking met

Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers en hockeyers.