Vegan en glutenvrije spinazie pannenkoeken

Lenna Omrani Zaterdag, 27 februari 2021
Vegan en glutenvrije spinazie pannenkoeken
© Lenna Omrani

Deze vegan en glutenvrije spinazie pannenkoeken bevatten niet alleen verstopte groenten, ze zijn ook nog eens erg lekker, makkelijk om te maken en perfect om mee te nemen! Begin je dag met een portie groenten en je dag kan niet meer stuk! Je kunt op verschillende manieren je groenten verwerken in je ontbijt of baksels, maar in pannenkoeken blijft het een van de betere opties. Je kunt ook kiezen voor wortel, pompoen, zoete aardappel, courgette of bijvoorbeeld bloemkool. Er valt van alles te verzinnen om in jouw favoriete maaltijd groenten te verwerken. Niet alleen leuk voor jou, het is ook nog eens handig voor kids!

Vegan én glutenvrije spinazie pannenkoeken

Een voordeel van dit recept is dat het zowel vegan als glutenvrij is. Voor het maken van deze pannenkoeken gebruik ik kikkererwtenmeel, maar je kunt ook voor boekweitmeel of glutenvrije havermeel gaan. Kikkererwtenmeel is vaak online verkrijgbaar, maar ook steeds vaker in supermarkten zoals de Ekoplaza of Albert Heijn.

De verse spinazie proef je nauwelijks en geeft ook nog eens een leuke kleur. In een smoothie bijvoorbeeld, proef je vaker toch nog een wat bittere smaak, maar bij dit heerlijke ontbijtrecept gelukkig niet! Zeker in combinatie met jouw favoriete toppings, zoals vers fruit, noten, notenpasta of chocolade.

Wil jij nou ook graag deze spinazie pannenkoeken gaan maken? Lees dan verder! Hieronder vind je het hele recept:

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten uur
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Benodigdheden: koekenpan, grote kom, keukenmachine

Ingrediënten

- 120 g kikkererwtenmeel
- 1 flinke el bakpoeder
- Een snufje zout
- 75 g verse spinazie
- 30 g amandelmeel
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 125 ml amandelmelk
- Een snufje kaneel
- 1 tl kokosolie
- Toppings naar keuze

Bereiding

  1. Mix het kikkererwtenmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom.
  2. Doe de spinazie in een blender en voeg de amandelmelk en kokosbloesemsuiker toe. Mix het tot de spinazie helemaal fijn is.
  3. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng het tot een stevig beslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Giet met een grote lepel wat van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken voor 3 minuten per kant op een middelmatig vuur. Maak zo 10-12 kleine pannenkoekjes.
  5. Stapel de pannenkoeken op en voeg je favoriete toppings toe. Eet smakelijk!
Lenna Omrani
Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''