Snelle en makkelijke wortel-linzensoep!

Lenna Omrani Zaterdag, 20 maart 2021
Snelle en makkelijke wortel-linzensoep!
© Lenna Omrani

Deze makkelijke soep met wortel en linzen is echt perfect om van te smullen tijdens koude dagen. Wat soep en andere eenpansgerechten altijd zo lekker maakt is een goede mix van kruiden. Je kunt op deze manier dus erg gemakkelijk groenten binnenkrijgen bij bijvoorbeeld de lunch, maar ook bij het avondeten. Soepen zijn ideaal als je weinig inspiratie hebt. Meestal is een mix van groenten met kruiden, groentebouillon en/of kokosmelk, en een topping al voldoende om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast kun je een hele voorraad maken, invriezen en later eten! Ideaal als jij druk bent of geen zin hebt om te koken.

In dit recept zit ook nog gember verwerkt. Gember geeft extra pit aan de soep en bovendien heeft het veel gezondheidsvoordelen. Zo werkt gember goed tegen verschillende kwaaltjes, zoals misselijkheid of brandend maagzuur. Gebruik verse gember dus net als knoflook en ui als basis van je soep!

Wil jij deze heerlijke soep maken? Lees dan verder voor het hele recept!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 grote ui, in blokjes
500 g wortel, in blokjes
150 g rode linzen, ongekookt
1/2 tl komijnpoeder
2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
1/2 tl kurkumapoeder
1/2 tl kerriepoeder
750 ml groentebouillon
Zout & peper naar smaak
Ter garnering: (plantaardige) kookroom, pompoenpitten en/of koriander/peterselie

Lenna Omrani

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

Bereiding

  1. Verhit in een soeppan de olijfolie en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak dit 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de wortel toe en bak weer 2 minuten. Mocht de pan te droog worden tijdens het proces, voeg dan wat olie of water toe.
  3. Doe de komijn, de kurkuma en kerrie erbij en bak dit 5 minuten op een laag tot middelhoog vuur.
  4. Voeg de linzen, groentebouillon en zwarte peper toe. Dek de pan af en laat het circa 20 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten en linzen zacht zijn.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en laat het daarna nog 2 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Serveer de soep met (plantaardige) kookroom, pompoenpitten en/of koriander/peterselie.

Tip: Houd je van een beetje pit? Voeg dan wat cayennepeper toe.

Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''