Recept: witvis uit de oven

Brenda1
Brenda Frunt Vrijdag, 25 maart 2022
Recept: witvis uit de oven
© Lenna Omrani

Makkelijk én smaakvol: witvis uit de oven. Deze maaltijd zit boordevol eiwitten en vezelrijke groenten. Zo krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en kan jouw lichaam optimaal herstellen.

Hoe meer tijd je in je trainingen steekt, hoe minder tijd je over hebt om in de keuken te staan. Toch tover je natuurlijk het liefst een voedzame maaltijd op tafel. Met dit ovengerecht met witvis, paprika en courgette maken we je het makkelijk. Die 40 oven-minuten kun je zelfs nog benutten voor een rondje hardlopen, mits je iemand kunt strikken om op het eten te letten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g kokosmelk
  • 60 g olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 30 g verse kruiden (peterselie, dille, bieslook), fijngehakt
  • 300 g kabeljauw
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 limoen, in plakjes
  • 100 g zwarte olijven op basis van water, zonder pit
  • 1 courgette, gehalveerd en in plakken
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de kokosmelk met olijfolie, knoflook en de verse kruiden tot een saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  3. Neem een ovenschaal en leg de kabeljauw in de schaal. Voeg de saus toe samen met alle andere ingrediënten.
  4. Zet voor 40 minuten in de oven. Roer na 20 minuten het geheel voorzichtig om.

Serveer met brood of rijst. Eet smakelijk!

Afvallen Eten Herstel
Brenda Frunt
Geschreven door

Brenda Frunt

Brenda Frunt is sportdiëtist en schrijfster van 2 sportkookboeken ‘Goud op je bord’ die ze samen met chef-kok Erik te Velthuis van Sportcentrum Papendal schreef. Als (sport)diëtist begeleidt ze (top)sporters en inspireert ze mensen uit het bedrijfsleven met workshops, 30 dagen challenges en alles op het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijf. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en dat geeft een enorme boost!