Een mooi voorbeeld zijn de geroosterde knoflookgarnalen met fruit-rijstsalade. Met dit kleurrijke recept van The Athlete's FoodCoach heb je groene groente en geel en rood fruit op je bord liggen. Ook bevat de maaltijd vezels, visvetzuren en zuivel.
Geroosterde knoflookgarnalen met fruit-rijstsalade
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 75g Zilvervliesrijst
- 250g Watermeloen
- 200g Mango
- 5 takjes Verse munt
- 2 stengels Bleekselderij
- 40g Rucola
- 200g Gamba’s knoflook-peper
- 40g Feta
Bereidingswijze
- Steek de barbecue of grillpan aan.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de watermeloen en mango in stukjes.
- Doe de stukjes watermeloen en stukjes mango in een saladekom.
- Haal de munt van de blaadjes, snijd grof en meng door de salade. Snijd de bleekselderij in kleine halve maantjes en meng samen met de rucola door de salade.
- Rijg de gamba's op de spiesjes en grill in 5 minuten gaar op de barbecue of de grillpan. Laat de grillpan wel eerst goed heet worden. Keer regelmatig.
- Meng ook de zilvervliesrijst door de salade en verbrokkel de feta eroverheen.
- Serveer de gambaspiesjes op een bord met daarnaast de salade.
Voedingswaarden
Energie: 783 kcal
Koolhydraten: 109g
Eiwitten: 42g
Vetten: 17g
Vezels: 9,7g
Wil je meer recepten die zijn afgestemd op jouw voedingsplan? Download dan The Athlete's FoodCoach app.