Recept voor tussendoor: bruschettasnack

Zondag, 26 februari 2017
Recept voor tussendoor: bruschettasnack
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week een tussendoortje: de bruschettasnack. Lekker voor tussendoor, maar met een kleine toevoeging ook heel geschikt als lunch.

Wat heb je nodig?

  • 3 plakken volkorenciabatta of ander brood, totaal 105 gram
  • 60 gram paprika, in zeer kleine blokjes
  • 60 gram tomaat, in zeer kleine blokjes
  • 20 gram ui, zeer fijn gesneden
  • 25 gram verse olijven, zeer fijn gesneden
  • 3 gram verse basilicum, zeer fijn gesneden

Bereidingswijze

  • Verhit een droge koekenpan en rooster het brood aan beide zijden krokant bruin.
  • Meng alle gesneden grondstoffen met elkaar in een kom.
  • Verdeel dit mengsel op het geroosterde brood.

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Voedingswaarde

  • Energie: 335 kilocalorieën
  • Eiwit: 11 gram
  • Vet: 5 gram
  • Koolhydraten: 62 gram
  • Voedingsvezels: 7 gram

Variatie

Snij verse basilicum altijd à la minute en verwerk het gelijk in een gerecht. Op voorhand gesneden is basilicum gelijk zwart gekleurd, het ziet er dan heel futloos uit.

Dit tussendoortje is ook als lunch te gebruiken. Om dan voldoende eiwitten in de maaltijd te krijgen, kun je ervoor kiezen om 100 gram gerookte zalm, gestoomde makreel of kiprollade als basis op het geroosterde brood te leggen, met daarbovenop het bruschettamengsel.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord

Foto: Michel Zoeter

Recepten