Recept voor je eetpatroon: dagmenu, optie 2

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Donderdag, 16 juni 2022
Recept voor je eetpatroon: dagmenu, optie 2

Als hardloper is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen op het juiste moment van de dag binnen te krijgen. Dat zit zo: tijdens het hardlopen breek jij je spieren zonder dat je het door hebt af. Die spieren herstellen zich na een zware inspanning het beste met behulp van de juiste voeding.

Wat je op welk moment van de dag het beste kunt eten, is afhankelijk van het type training en je persoonlijke factoren, zoals je lengte, leeftijd en gewicht. Dat kan heel lastig zijn, daarom helpt The Athlete's FoodCoach jou daarbij. De app geeft jou op basis van bovengenoemde factoren en ingeplande trainingen een persoonlijk voedingsplan. Zo krijgt jouw lichaam op elk moment van de dag de juiste voedingsstoffen binnen.

We geven je een voorbeeld van een dagmenu op basis van onderstaand profiel.

Profiel
Vrouw van 29 jaar met een lengte van 169 cm en gewicht van 61 kg. Ze werkt 8 uur per dag, slaapt 8 uur per dag, doet zittend werk en is in haar vrije tijd gemiddeld actief. Voor het avondeten doet ze een intervaltraining van een half uur en legt 5 kilometer af. Daarmee heeft ze een dag energiebehoefte van 2106 kcal.

Ontbijt

Halfvolle yoghurt met muesli en appel
421 kcal; 63g kh; 19g eiwit; 8g vet

Lunch

Pastasalade met feta en hüttenkäse
569 kcal; 85g kh; 23g eiwit; 14g vet

Middagsnack
Het is belangrijk dat je energievoorraden goed gevuld zijn voordat je gaat rennen. Denk bijvoorbeeld aan een snack. Let op: neem een snack die laag is in vetten en eiwitten. Zo verklein je de kans op maagdarmklachten tijdens je inspanning.

Volkorenbrood met jam
274 kcal; 50g kh; 10g eiwit; 2g vet

Avondeten
Tijdens de intervaltraining gebruik je energie in de vorm van koolhydraten en vetten. Het is belangrijk dat het avondeten voldoende energie bevat om de leeggelopen koolhydraatvoorraden aan te vullen. Ook kan je lichaam eiwitten goed gebruiken voor het herstel van je spieren.

Runder-paprikaspies met volkoren couscous en gedroogde abrikoos
569 kcal; 86g kh; 30g eiwit; 9g vet

Avondsnack
Een avondsnack bevat voldoende koolhydraten en eiwitten om ‘s nachts goed de voorraden aan te vullen en spieren te herstellen.

Smoothie met blauwe bessen en bramen
274 kcal; 43g kh; 21g eiwit; 0g vet

Wil je meer recepten die zijn afgestemd op jouw voedingsplan? Download dan The Athlete's FoodCoach app.

Recepten The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.