Recept voor je eetpatroon: dagmenu, optie 1

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Donderdag, 16 juni 2022
Recept voor je eetpatroon: dagmenu, optie 1

Wist jij dat je lichaam tijdens het hardlopen je spieren afbreekt? Dat is een natuurlijk proces en niet erg. Met de juiste voeding zorg je ervoor dat je lichaam de spieren weer herstelt. Maar weet jij welke voedingsstoffen jouw lichaam op welk moment van de dag nodig heeft?

De The Athlete's FoodCoach app helpt je hierbij. De app geeft je op basis van je persoonlijke factoren, zoals leeftijd, lengte en gewicht en ingeplande trainingen een persoonlijk voedingsplan. Zo weet jij op elk moment van de dag wat jouw lichaam nodig heeft en kun je optimaal presteren.

We geven je een voorbeeld van een dagmenu op basis van onderstaand profiel.

Profiel:
Man van 32 jaar met een lengte van 181 cm en gewicht van 80 kg. Hij werkt 8 uur per dag, slaapt 8 uur per dag, doet zittend werk en is in zijn vrije tijd gemiddeld actief. ‘s Ochtends doet hij een intervaltraining van een half uur en legt 6 kilometer af. Daarmee heeft hij een dag energiebehoefte van 2785 kcal.

Ontbijt:
Zorg voor een goed ontbijt zodat je voldoende energie hebt tijdens je inspanning. Let goed op de hoeveelheid eiwit en vet om maagdarmklachten te voorkomen. Tip: nuttig je laatste grote maaltijd twee tot drie uur voordat je gaat rennen.

Havermoutpap met rozijnen en honing
557 kcal; 90g kh; 22g eiwit; 11g vet

Lunch:
Tijdens de intervaltraining gebruik je energie in de vorm van koolhydraten en vetten. Het is belangrijk dat de lunch voldoende koolhydraten bevat om de gedeeltelijk leeggelopen voorraden aan te vullen. Ook kan je lichaam eiwitten goed gebruiken voor het herstel van je spieren.

Pastasalade met avocado, gerookte kip en sinaasappel
752 kcal; 106g kh; 30g eiwit; 20g vet

Middagsnack:
Wil jij een voedzaam en lekker tussendoortje? Met deze middagsnack krijg je zowel koolhydraten als eiwitten binnen. Deze voedingsstoffen zorgen voor een optimaal onderhoud en herstel van het lichaam.

Bruinbrood met appelstroop en skyr
362 kcal; 61g kh; 22g eiwit; 2g vet

Avondeten:

Zalmpakketje met aardappelsalade
752 kcal; 107g kh; 28g eiwit; 19g vet

Avondsnack
Een avondsnack bevat voldoende koolhydraten en eiwitten om ‘s nachts goed de voorraden aan te vullen en spieren te herstellen.

Kwarksmoothie met mango en banaan
362 kcal; 55g kh; 25g eiwit; 3g vet

Wil je meer recepten die zijn afgestemd op jouw voedingsplan? Download dan The Athlete's FoodCoach app.

Recepten The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.