Recept voor energiebalans: dagmenu, optie 1

In samenwerking met Jumbo Foodcoach
Donderdag, 16 juni 2022
Recept voor energiebalans:  dagmenu, optie 1

Wil jij optimaal kunnen presteren tijdens het hardlopen? Dan is het belangrijk dat jij in energiebalans bent, mits je een gezond gewicht hebt. Je gebruikt dan evenveel energie als dat je binnenkrijgt. De voordelen: je blijft op een stabiel gewicht, hebt voldoende energie tijdens het hardlopen, herstelt sneller en verlaagt de kans op blessures.

Hoeveel energie je per dag gebruikt en nodig hebt, verschilt per persoon. Het persoonlijk voedingsplan van Jumbo Foodcoach is afgestemd op jouw behoeften en houdt rekening met je persoonlijke factoren, zoals lengte, leeftijd en gewicht, ingeplande trainingen en moment van trainen. We geven je een voorbeeld van een dagmenu op basis van onderstaand profiel.

Profiel:
Man van 32 jaar met een lengte van 181 cm en gewicht van 78 kg. Hij werkt 8 uur per dag, slaapt 8 uur per dag, doet zittend werk en is in zijn vrije tijd gemiddeld actief. Na het ontbijt doet hij een duurtraining van een uur en loopt hij met een snelheid van 11 km/uur. Daarmee heeft hij een dag energiebehoefte van 3048 kcal.

Ontbijt: Volkoren toast met banaan, skyr en honing (610 kcal)
Bij het ontbijt worden de koolhydraten voor het hardlopen voornamelijk gehaald uit de toast, banaan en honing. De portiegrootte is afgestemd op het profiel. Wanneer hij te weinig eet, raakt tijdens het rennen zijn koolhydraatvoorraad op.

Lunch: Havermoutpannenkoek met banaan en honing (823 kcal)
De lunch dient als de herstelmaaltijd. De eiwitten worden voornamelijk uit ei, lijnzaad, en melk gehaald. Koolhydraten heb je nodig om je energievoorraden weer aan te vullen. Deze zitten in havermout, meel, banaan en honing. Let wel op je portiegrootte: is je portie te groot? dan kan je ongewild aankomen. Wanneer je portie te klein is kan je ongewild afvallen en herstel je minder goed.

Middagsnack: Pittige tonijnsandwich (396 kcal)

Avondeten: Lenterisotto met courgette, erwten, ricotta en pecorino (823 kcal)

Avondsnack: Mangoshake met kwark (396 kcal)

Wil je meer recepten die zijn afgestemd op jouw voedingsplan? Download de Jumbo Foodcoach app.

Recepten Jumbo Foodcoach
Logo Jumbo Foodcoach
In samenwerking met

Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers en hockeyers.