Recept voor energiebalans: dagmenu, optie 2

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Donderdag, 16 juni 2022
Recept voor energiebalans: dagmenu, optie 2

Tijdens een inspanning lopen je koolhydraatvoorraden leeg. Daarom is het belangrijk om voldoende koolhydraten op een dag te nuttigen. Daarnaast heb je voldoende energie nodig om optimaal te presteren. Bij een gezond gewicht functioneert het lichaam het beste wanneer deze in energiebalans is. Je gebruikt dan evenveel energie als dat je binnenkrijgt. Is je energiebalans niet op orde? Dan kan je aankomen of afvallen in gewicht waardoor je prestaties verminderen en je langzamer herstelt.

Vraag jij je af hoe je weet hoeveel energie je lichaam per dag nodig heeft om je energiebalans op orde te houden? The Athlete's FoodCoach helpt je bij het bewaken van je energiebalans en geeft je een voedingsplan afgestemd op jouw behoeften. Zo kun jij optimaal presteren en goed herstellen. We geven je een voorbeeld van een dagmenu op basis van onderstaand profiel.

Profiel
Vrouw van 30 jaar met een lengte van 172 cm en gewicht van 60kg. Ze werkt 8 uur per dag, slaapt 8 uur per dag, doet zittend werk en is in haar vrije tijd gemiddeld actief. Voor het avondeten doet ze een duurtraining van een uur en loopt ze met een snelheid van 10 km/uur. Daarmee heeft ze een dag energiebehoefte van 2351 kcal.

Ontbijt: Havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen (470 kcal)

Lunch: Vegetarische wrap (635 kcal)

Middagsnack: Sandwich met aardbei, hüttenkäse en jam (306 kcal)

De middagsnack is hier het moment voor het sporten waar energie in de vorm van koolhydraten voornamelijk uit brood, aardbei en jam gehaald wordt.

Avondeten: Pastasalade met tonijn en feta (635)

Het avondeten is hier de herstelmaaltijd waarbij eiwitten voornamelijk uit tonijn, pasta en feta gehaald worden en waar pasta en sinaasappel dienen voor de nodige koolhydraten.

Avondsnack: Snelle yoghurtshake met banaan (306)

Recepten The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.