Recept: tussendoortje mango, banaan yoghurtijs

AND 6082 min 1
Voedingsacademie Woensdag, 19 juli 2023
Recept: tussendoortje mango, banaan yoghurtijs

Hoe lekker is het om na je rondje in de hitte een verfrissend tussendoortje te eten? Daar weten wij wel raad mee! In de maand juli presenteren wij het mango, banaan yoghurtijsje, voor na je run.

Benodigdheden

  • Diepvriesbakje;
  • Beslagkom;
  • Staafmixer.

Ingrediënten

  • 2 bananen zonder schil, bevroren;
  • 200 g mango, kant en klaar uit de vriezer;
  • 100 ml yoghurt of kwark;
  • 1 el honing.

Bereiding

  1. Schil de bananen en doe in een bakje in de vriezer. Laat minimaal 6 uur in de diepvries staan;
  2. Haal het fruit eruit en laat 10 minuten ontdooien;
  3. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en mix het met een staafmixer tot een romige massa;
  4. Eetsmakelijk
Recepten
Voedingsacademie
Geschreven door

Voedingsacademie

Brenda Frunt (1983) schreef eerder de bestsellers Goud op je Bord met ‘sportkok’ Erik te Velthuis. Samen met Marieke de Groot (1982) is zij eigenaar van de Voedingsacademie en auteur van het Boek Vast Wel! Over hoe minder vaak eten – periodiek vasten dus – je meer energie geeft. Met hun achtergrond in voeding en gezondheidswetenschappen coachen Brenda en Marieke mensen, ook in het bedrijfsleven en de (top)sport, op weg naar meer energie, focus en levensgeluk.