Recept: tomatensoep met sardientjes

AND 6082 min 1
Voedingsacademie Woensdag, 24 mei 2023
Recept: tomatensoep met sardientjes

Probeer jij jouw kookskills altijd te verbeteren? En ontdek jij graag nieuwe recepten? Hardlopen.nl deelt elke maand een eenvoudig en lekker hardlooprecept. Deze maand staat de tomatensoep met sardientjes op het menu.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 5 grote tomaten, in blokjes gesneden;
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden;
  • 1 ui, fijngesneden;
  • 1 prei, in ringen gesneden;
  • 2 rode paprika’s, in stukjes gesneden;
  • 3 el Italiaanse kruiden;
  • Olijfolie;
  • Water;
  • 1 bouillonblokje;
  • 690 ml Sugocasa (fles tomatensaus);
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit, afgegoten;
  • 3 blikjes sardientjes in olijfolie*.

Wil je geen sardientjes? Gebrokkelde geitenkaas is ook heerlijk bij dit recept.

Benodigdheden

  • Kookpan;
  • Staafmixer.

Bereiding

  1. Groente snijden;
  2. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de tomaten, knoflook, ui, prei, paprika en de Italiaanse kruiden;
  3. Voeg water toe tot de groente net onder staan;
  4. Voeg het bouillonblokje en de sugocasa toe. Verhit de soep al roerend;
  5. Pureer de soep grof;
  6. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de zwarte olijven en de sardientjes met de olijfolie.
Recepten
Voedingsacademie
Geschreven door

Voedingsacademie

Brenda Frunt (1983) schreef eerder de bestsellers Goud op je Bord met ‘sportkok’ Erik te Velthuis. Samen met Marieke de Groot (1982) is zij eigenaar van de Voedingsacademie en auteur van het Boek Vast Wel! Over hoe minder vaak eten – periodiek vasten dus – je meer energie geeft. Met hun achtergrond in voeding en gezondheidswetenschappen coachen Brenda en Marieke mensen, ook in het bedrijfsleven en de (top)sport, op weg naar meer energie, focus en levensgeluk.