Recept: pasta met groene saus

Brenda1
Brenda Frunt Vrijdag, 11 november 2022
Recept: pasta met groene saus

Pasta bevat veel koolhydraten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Daarnaast zitten er vezels, eiwitten, B- vitamines en mineralen in. Als hardloper is het dus een goede keuze om regelmatig pasta te eten.

Ingrediënten (2 pers)

  • 200 g gele linzen spaghetti;
  • 2 el olijfolie;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden;
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd;
  • 300 g kipfilet, in kleine blokjes gesneden;
  • 100 g doperwtjes, uit de diepvries.

Voor de groene saus

  • 100 g veldsla;
  • 50 g pijnboompitten;
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden;
  • 2 el olijfolie.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui;
  3. Voeg de courgette en de cherrytomaatjes toe en laat 10 minuten gaar worden. Roer regelmatig;
  4. Doe daarna de kipfilet en de doperwten in de pan en laat mee gaar worden;
  5. Maak ondertussen de saus door de veldsla, pijnboompitten, het teentje knoflook en de olijfolie in een hoge school te doen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Is het nog iets te dik? Voeg dan water toe;
  6. Voeg de groene saus bij de groente en kip in de pan. Roer alles goed door;
  7. Meng als laatste de saus met de spaghetti.
Recepten
Brenda Frunt
Geschreven door

Brenda Frunt

Brenda Frunt is sportdiëtist en schrijfster van 2 sportkookboeken ‘Goud op je bord’ die ze samen met chef-kok Erik te Velthuis van Sportcentrum Papendal schreef. Als (sport)diëtist begeleidt ze (top)sporters en inspireert ze mensen uit het bedrijfsleven met workshops, 30 dagen challenges en alles op het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijf. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en dat geeft een enorme boost!