Recept: havermoutpap uit de oven

Woensdag, 21 juni 2023
Recept: havermoutpap uit de oven

Havermout bevat (bijna) alle voedingsstoffen die goed zijn voor hardlopers. Je kunt koolhydraten, eiwitten en voedingsvezels voor, tijdens en na je rondje goed gebruiken. Daarom deze maand: havermoutpap uit de oven.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 g havermout
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 2 tl kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei
  • 150 g fruit naar keuze (aardbeien, kiwi, banaan > in plakjes gesneden)
  • 30 g kokos

Eventueel aanvullen met noten, zaden, pitten, honing of gedroogd fruit.

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Kookpannetje
  • Lepel
  • Mesje
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Doe de havermout, de melk, kaneel en de rozijnen in een pannetje en verwarm het al roerend. Als het te dik wordt voeg je water toe. Laat de havermoutpap vervolgens afkoelen;
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  3. Klop het ei los in een kommetje en voeg deze toe aan de afgekoelde havermout. Roer het ei er goed doorheen;
  4. De helft van de havermout verdeel je over een ovenschaal. Leg de plakjes fruit op de havermout tot deze helemaal bedekt is. Verdeel vervolgens de andere helft over het fruit zodat er twee lagen ontstaan;
  5. Strooi de kokos over het geheel en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Recepten