Recept: goed gevulde tomatensoep met linzen

Brenda1
Brenda Frunt Vrijdag, 30 december 2022
Recept: goed gevulde tomatensoep met linzen
© Brenda Frunt

Tijdens de winter is soep een perfecte keuze. Lekker warm, het is te eten op (bijna) ieder moment van de dag en het zit bomvol groente. Deze maand delen wij het recept voor een goed gevulde tomatensoep met linzen.

Ingrediënten (voor 2 pers)

  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in stukje gesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 160 g linzen
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 g
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie in een pan en fruit de ui 3 minuten;
  2. Voeg de rode peper, chilivlokken, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten mee;
  3. Verwarm de linzen in een pan en roer door;
  4. Voeg daarna de tomatenblokjes, 400 ml water en zout en peper naar smaak toe;
  5. Roer de kokosmelk door de soep en laat het geheel 25 minuutjes pruttelen;
  6. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de koriander.
Recepten
Brenda Frunt
Geschreven door

Brenda Frunt

Brenda Frunt is sportdiëtist en schrijfster van 2 sportkookboeken ‘Goud op je bord’ die ze samen met chef-kok Erik te Velthuis van Sportcentrum Papendal schreef. Als (sport)diëtist begeleidt ze (top)sporters en inspireert ze mensen uit het bedrijfsleven met workshops, 30 dagen challenges en alles op het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijf. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en dat geeft een enorme boost!