Recept: Bloemkoolrijst met boontjes

Brenda1
Brenda Frunt Donderdag, 26 mei 2022
Recept: Bloemkoolrijst met boontjes
© Lenna Omrani

Heb je zin in een lichte en gezonde maaltijd? Dan is dit recept met bloemkoolrijst, boontjes en paprika een goede keuze!

Bloemkoolrijst is niets anders dan vermalen bloemkool. Het krijgt daardoor de structuur van rijst. Door je normale rijst te vervangen door bloemkoolrijst eet je ongemerkt meer groenten. Deze maaltijd bevat minder koolhydraten, maar door de eieren en vezelrijke groenten zorg je toch voor een verzadigd gevoel. Heb je een zware training achter de rug? Dan kun je bloemkoolrijst combineren met normale rijst, zodat je genoeg energie binnen krijgt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400 g bloemkoolrijst (voorverpakt of zelf vermaalt in de keukenmachine)
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 tl tahin (sesampasta)
  • Een snufje gemalen komijn
  • 2 el olijfolie
  • 300 g sperzieboontjes, uiteinden verwijderd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sambal
  • 1 tl tamari (of sojasaus)
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 4 eieren, gekookt en gepeld

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de bloemkoolrijst met de pijnboompitten en pompoenpitten .
  3. Meng de tahin samen met de komijn, olijfolie en wat peper en zout en schep door de bloemkoolrijst.
  4. Leg de bloemkoolrijst op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Rooster de bloemkoolrijst 10 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  6. Kook ondertussen de sperzieboontjes gaar in 10 tot 15 minuten.
  7. Meng de sperziebonen met de olijfolie, sambal en tamari.
  8. Verdeel de bloemkoolrijst, sperziebonen, paprika en eieren over de borden.

Eet smakelijk!

Afvallen
Brenda Frunt
Geschreven door

Brenda Frunt

Brenda Frunt is sportdiëtist en schrijfster van 2 sportkookboeken ‘Goud op je bord’ die ze samen met chef-kok Erik te Velthuis van Sportcentrum Papendal schreef. Als (sport)diëtist begeleidt ze (top)sporters en inspireert ze mensen uit het bedrijfsleven met workshops, 30 dagen challenges en alles op het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijf. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en dat geeft een enorme boost!