Recept: beschuit met kwark, rabarber en aardbeien

Zondag, 21 mei 2017
Recept: beschuit met kwark, rabarber en aardbeien
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week een beschuitje met kwark en rabarber met aardbeien. Lekker als ontbijt!

Dit heb je nodig voor de rabarber

  • 450 gram rode rabarberstronken, in stukjes van 1 centimeter gesneden
  • 250 gram aardbeien (eventueel ontdooide diepvriesaardbeien)
  • 70 gram honing

Bereidingswijze rabarber

  • Doe al wassend de rabarber met aanhangend water in een kookpan. Voeg geen extra water meer toe om te koken!
  • Breng dit aan de kook.
  • Voeg de aardbei en de honing toe.
  • Laat zachtjes doorkoken met de deksel op de pan, totdat alle rabarberstukjes tot moes zijn gekookt.
  • Blijf in dit proces regelmatig doorroeren met de pollepel.
  • Laat de rabarber afkoelen.

Dit heb je ook nog nodig

  • 2 volkoren beschuiten
  • 100 gram magere kwark
  • 200 gram rabarber van bovenstaand recept (= 25%)

Bereidingswijze

  • Besmeer de beschuitjes met kwark en smeer er vervolgens een laagje rabarbermoes over.

Bereidingstijd

  • 15 minuten rabarbermoes
  • 2 minuten maken van het gerecht met beschuit

Voedingswaarde

  • Energie: 223 kilocalorieën
  • Eiwit: 15 gram
  • Vet: 2 gram
  • Koolhydraten: 37 gram
  • Voedingsvezels: 5 gram

Variatietip

De rabarber is heel goed te bewaren in de koelkast. Hierdoor kun je zeker nog vier dagen smullen van dit recept. Varieer ook eens met toevoeging van extra fruit. Denk aan ander zacht fruit, ananas, appel of peer. Hoe meer je varieert, hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.
Foto: Michel Zoeter

Recepten