Nuttige bacteriën die jou sterker maken!

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Dinsdag, 15 december 2020
Nuttige bacteriën die jou sterker maken!
© Lenna Omrani

Wist je dat er biljoenen bacteriën in je darm leven? Schrik niet, dat klinkt erger dan het is. Je kunt de bacteriën onderverdelen in nuttige en schadelijke bacteriën. Bij een gezonde darmflora, de verzamelnaam voor alle bacteriën die in je maagdarmstelstel leven, zijn de nuttige en schadelijke bacteriën in evenwicht.

Gezond voedsel helpt je om de nuttige en schadelijke bacteriën in balans te houden. Vezels zijn de favoriete maaltijd van de nuttige bacteriën. Vezels zitten onder meer in volkoren graanproducten, groente, fruit, noten en peulvruchten doen het goed. The Athlete's FoodCoach adviseert je elke dag 90 gram volkorenproducten, minimaal 200 gram groente en 200 gram fruit en een handje ongezouten ongebrande noten te eten. Verder raadt de app je aan een portie peulvruchten per week te nuttigen.

Een goede darmflora zorgt ervoor dat je jouw immuunsysteem op orde kunt houden. Ongeveer zeventig procent van je afweersysteem zit namelijk in je dikke darm. Een goede darmflora helpt bij het bestrijden van een virus of ziekteverwekkers. Zo kunnen je klachten minder zijn of ben je sneller beter en kun je weer eerder je hardloopschoenen aantrekken.

Wanneer de schadelijke bacteriën over een langere periode de overhand krijgen, kun je klachten krijgen of ziek worden. De schadelijke bacteriën worden onder meer gevoed door vetten, suikers en zout.

Eten The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.