Minder vaak per dag eten? Meer energie!

Vrijdag, 8 oktober 2021
Minder vaak per dag eten? Meer energie!

Ben je benieuwd naar de magie van periodiek vasten? Dan is het recent gelanceerde boek Vast Wel! wat voor jou. Je leert hoe je door minder vaak te eten, nuchter te bewegen en anders te ademen juist méér energie krijgt. En dat is nog maar het begin.

Wat is dat toch, periodiek vasten?

Periodiek vasten - oftewel Intermittent Fasting - is geen dieet. Je telt geen calorieën, maar verdeelt je maaltijden anders over de dag. Je eet dus niet minder qua hoeveelheid, maar vooral minder vaak per dag. Uiteindelijk vast je zestien uur per dag en eet je twee tot drie maaltijden in de overige acht uur. Dat is de 16:8 methode. Zo train je je vetverbranding, krijg je meer energie, sport je lekkerder, komen je hormonen beter in balans en heeft je lichaam zestien uur rust van je spijsvertering en begint daardoor aan een grote schoonmaak. Zelfs op celniveau.

Vast Wel! is voor de werkende mens die 's middags ook nog productief wil zijn zonder de welbekende afterlunch-dips, de ondernemer die een scherpe focus nodig heeft, de sporter die zijn prestaties wil verbeteren en de levensgenieter die zijn buikje graag ziet verdwijnen. Dit boek is de eerste stap naar een gezond en energierijk leven. Met praktische tips, heldere informatie, praktijkopdrachten en een stappenplan helpt Vast Wel! je op weg naar twee tot drie gezonde eetmomenten per dag. Inclusief 34 gluten- en zuivelvrije recepten ter inspiratie.

Gaat periodiek vasten wel samen met hardlopen?

Die twee gaan heel goed samen zelfs. Periodiek vasten stimuleert je lichaam immers om je vetvoorraad als brandstof in te zetten. En je hebt mazzel, want in je vetmassa zit genoeg energie voor dagen. Combineer je dat ook nog eens met nuchter bewegen – dus bijvoorbeeld hardlopen vóór je maaltijd – dan train je je vetverbranding extra. En zo blijft glucose (koolhydraten) niet langer je hoofdbrandstof, maar kan je lichaam óók zijn vetreserves aanspreken voor energie. Je hoeft dan dus geen hand dropjes meer te eten om je uit de afterlunch-dip te halen en loopt ook nog eens lekkerder hard. Want je lichaam kan de benodigde energie uit zichzelf halen.

Natuurlijk bouw je zowel periodiek vasten als nuchter bewegen rustig op. Vast Wel! bevat daarvoor een mooi stappenplan. Dus, wil jij ook vet verbranden en vet genieten? Bestel het boek dan hier!

Over de auteurs

Brenda Frunt schreef eerder bestsellers, waaronder Goud op je Bord met ‘sportkok’ Erik te Velthuis. Samen met Marieke de Groot is zij eigenaar van De Voedingsacademie. Met hun achtergrond in voeding en gezondheidswetenschappen coachen Brenda en Marieke mensen, ook in het bedrijfsleven en de (top)sport, op weg naar meer energie, focus en levensgeluk.

10 kilometer Afvallen Beginner Eten Halve marathon Lichaam Marathon