Maak een heerlijk stevig ontbijt met boekweitvlokken!

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 8 mei 2021
Maak een heerlijk stevig ontbijt met boekweitvlokken!
© Lenna Omrani

Je hebt vast al eens havermoutpap gegeten. Een heerlijk warm en voedzaam ontbijt, waar je ook nog eens makkelijk mee kunt variëren. Maar heb je al weleens boekweitpap geprobeerd? Boekweitpap maak je van boekweitvlokken, net zoals havermoutpap van havervlokken. Boekweit is een kruidachtige plant en de boekweitkorrels, die lijken op graankorrels, zijn de vruchtjes van deze plant. Omdat boekweit dus geen graan is, is het glutenvrij. Het recept voor deze boekweitpap is eenvoudig, lekker en je kunt ook nog makkelijk afwisselen van smaken/toppings.

Een voedzaam en snel ontbijt zoals deze boekweitpap is absoluut een aanrader. Wat zo handig is aan dit ontbijtrecept is dat je het ook de avond van tevoren kunt maken, zodat je het de volgende ochtend meteen kunt eten of mee kunt nemen.

Dit recept bevat lekker veel fruit, noten, zaden en pitten, maar kies vooral voor wat jij lekker vindt! Krijg jij al trek? Lees dan verder voor het hele recept!

IMG 1795

Ingrediënten (voor 2 personen)

100 gr boekweitvlokken
400 ml amandelmelk
1 tl kaneel
1 tl chiazaad
2 bananen, 1 voor in de pap en 1 als topping
30 g gemixte noten
Blauwe bessen & frambozen
1 passievrucht

Benodigdheden

Steelpan

Bereiding

  1. Breng amandelmelk aan de kook in een steelpannetje. Doe de boekweitvlokken, kaneel, chiazaad en 1 banaan erbij en kook de pap ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
  2. Blijf de pap doorroeren tot je de gewenste dikte hebt. Verdeel het daarna over 2 kommen.
  3. Snijd de andere banaan in schijfjes in leg deze bovenop de boekweitpap. Verdeel ook gemixte noten, frambozen en blauwe bessen over de pap.
  4. Snijd de passievrucht open en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Voeg deze toe aan de pap.
  5. Maak het af met extra chiazaad en eventueel nog wat kaneel. Eet smakelijk!
Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''