Homemade mueslirepen!

Lenna Omrani Vrijdag, 29 januari 2021
Homemade mueslirepen!
© Lenna Omrani

Deze vegan en glutenvrije mueslirepen met dadels, noten en gojibessen zijn niet alleen erg lekker, maar ze zijn ook ideaal als tussendoortje of pre-workout snack! Tegenwoordig zijn er een heleboel mueslirepen te verkrijgen in de supermarkt. Helaas wordt er aan de meeste mueslirepen uit de supermarkt enorm veel suiker toegevoegd. Je kunt ze dus veel beter zelf maken. Dat is vaak ook nog eens een stuk lekkerder. Het recept van deze glutenvrije chocolade mueslirepen is erg eenvoudig en binnen een uur ben je klaar!

De repen bevatten gezonde vetten en langzame koolhydraten, waardoor je een lange tijd verzadigd bent. Ze zijn gemaakt met glutenvrije havermout, zodat je de repen ook gewoon kan eten als je een glutenallergie hebt. Ook zijn er walnoten, cashewnoten en gojibessen toegevoegd voor een heerlijke smaak en de goede vetten. Een goede tip: maak op zondag een voorraad van deze heerlijke mueslirepen, zodat je er tijdens je werkweek lekker van kan genieten en altijd een snack hebt voor onderweg!

Lekker, makkelijk en voedzaam

Wat zo fijn is aan deze mueslirepen is dat ze makkelijk, voedzaam èn lekker zijn. Door de dadels en gojibessen is de reep lekker zoet, door de havermout en noten crispy en door de cacaopoeder lijkt het net een chocoladereep. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten (een voor een) te mixen in een keukenmachine, bij elkaar te doen en uiteindelijk het mengsel in een vierkante bakvorm aan te drukken. Vervolgens zet je de bakvorm in de vriezer en zijn ze binnen een uurtje klaar! Ideaal als je geen oven hebt!

Wil jij nou ook graag je eigen mueslirepen gaan maken? Lees dan verder! Hieronder vind je het hele recept:

Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur en 10 minuten
Allergenen: Noten
Porties: 8-10 repen
Benodigdheden: vierkante bakvorm en bakpapier

Ingrediënten

- 10 grote Medjool dadels
- 100 g walnoten
- 175 g cashewnoten
- 100 g havervlokken
- 35 g gojibessen
- 3 el cacaopoeder
- 2 el kokosolie
- 2 el agavesiroop
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- Een snufje zout

Lenna Omrani

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Mix het tot je een grote bal dadelpuree overhoudt. Doe dit in een grote kom.
  2. Doe vervolgens de walnoten en cashewnoten in de keukenmachine en maal het fijn, maar niet tot kruimels. Haal de kleine stukjes noot uit de keukenmachine en doe deze bij de dadelpuree in de kom.
  3. Voeg de havervlokken, gojibessen, cacaopoeder, kokosolie, agavesiroop, koek- en speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng alles door elkaar met je handen. Zorg ervoor dat je een grote bal maakt van het mengsel.
  4. Bekleed de vierkante bakvorm met wat bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk het goed aan, anders gaan de mueslirepen brokkelen.
  5. Zet de bakvorm voor 1 uur in de vriezer en snijd ze daarna in 8 of 10 repen.
  6. Bewaar de mueslirepen in de koelkast voor wel 2 weken. Enjoy!
Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''