Een goed immuunsysteem om beter te presteren

In samenwerking met Jumbo Foodcoach
Zondag, 20 december 2020
Een goed immuunsysteem om beter te presteren
© Barbara Kerkhof

Als hardloper vraag je veel van je lichaam. Je daagt jezelf uit om je persoonlijke doelen te halen en optimaal te presteren. Daarbij speelt je immuunsysteem een belangrijke rol. Het is je afweersysteem tegen allerlei virussen, bacteriën en ziekten. Ook houdt het je weerstand op peil.

Gezonde en gevarieerde voeding kan je, naast voldoende slaap, ontspanning en beweging, helpen om je immuunsysteem op orde te houden. Wissel af tussen verschillende groenten, fruit, zuivel en vegetarische, vlees- of visgerechten. Dat is niet alleen gezond, maar ook lekker.

Want zeg nou zelf: wie vindt het lekker om elke dag hetzelfde te eten? Daar raak je snel op uitgekeken. En nog een voordeel: als je veel verschillende kleuren groenten en fruit eet, krijg je ook veel verschillende vitaminen en mineralen binnen.

Jumbo Foodcoach adviseert je bij het op orde brengen van je basisvoeding. Hierdoor heb je geen vitaminepillen nodig. Wanneer je over een lange periode gezond en gevarieerd eet, krijg je allerlei gezonde voedingsstoffen binnen en heb je een grotere kans dat je immuunsysteem op orde blijft. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan betere prestaties.

Lichaam Jumbo Foodcoach
Logo Jumbo Foodcoach
In samenwerking met

Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers en hockeyers.