Hoe blijf je op een gezond gewicht?

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Dinsdag, 5 januari 2021
Hoe blijf je op een gezond gewicht?
© Barbara Kerkhof

Eten en drinken voorzien je lichaam van energie en heb je nodig om te functioneren. Als je hardloopt gebruik je de energie in je lichaam. Als je evenveel energie binnenkrijgt als dat je gebruikt, is je energiebalans op orde. Je gewicht blijft dan stabiel.

Krijg je meer energie binnen dan je gebruikt, dan kom je aan. Gebruik je meer dan dat je eet, dan val je af. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Al is het nog niet zo eenvoudig om precies te weten hoeveel energie je per dag gebruikt.

The Athlete's FoodCoach helpt jou bij het berekenen van je dagelijkse energiegebruik. Aan de hand van je persoonlijke kenmerken, zoals lengte, leeftijd en gewicht en ingeplande trainingen berekent de app wat jij op een dag verbrandt. Zo weet je op elk moment van de dag hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft en blijf je op gewicht.

Voor je hardloopprestaties is het belangrijk om in energiebalans te blijven. Val je te veel af in een korte tijd? Dat zorgt voor verminderde prestaties tijdens en na het sporten. Je herstelt minder snel en je concentratieniveau zakt. The Athlete's FoodCoach adviseert je altijd voldoende te eten rondom het hardlopen.

The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.