Havermout repen met rood fruit en citroen

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 21 maart 2020
Havermout repen met rood fruit en citroen
Het begint weer wat lekkerder weer te worden, tijd voor een fruitig recept! Ben je op zoek naar een ontbijtrecept die je voor een aantal dagen kan maken? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Dit heerlijke, makkelijke en frisse recept is klaar in 40 minuten en is ook perfect als tussendoortje.

Een gebalanceerd eetpatroon is erg belangrijk. Wat hiermee bedoeld wordt is dat we verschillende soorten producten horen te gebruiken in onze voeding, maar ook een goede balans hebben van de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten). In dit recept vind je de perfecte balans tussen deze drie groepen. Neem een stuk voor het hardlopen, neem er een aantal mee naar je werk als ‘on-the-go’ ontbijt of deel wat uit op een verjaardag! Snel aan de slag!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 225 gram havermout
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram frambozen of blauwe bessen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram honing
  • Optioneel: kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of vet de bakvorm in met olie.
  2. Prak de bananen fijn in een kom en voeg hier de eieren, citroensap, honing, pindakaas en eventueel kaneel aan toe. Roer alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
  3. Doe 100 gram van de havermout in een bakje met kokend water. Voeg de andere 125 gram havermout toe aan het beslag.
  4. Als de havermout in het bakje zacht is en het water is erin getrokken, voeg dit dan samen met de frambozen/blauwe bessen en bakpoeder toe. Roer alles goed door elkaar tot het een geheel is.
  5. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Zet het voor 30-35 minuten in de oven, totdat het goudbruin is van buiten. Tip: prik met een satéprikker in de cake om te checken of hij gaar is.
  6. Verwijder de bakvorm uit de oven en laat het voor 10 minuten afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  7. Snijd de ‘cake’ in 9 of 12 stukken en voilà! Je ontbijtrepen zijn klaar! Serveer de repen met wat yoghurt, extra pindakaas, of een handje noten!

Bewaartip: Je kunt de repen invriezen tot wel 1 maand. Als je de repen in de koelkast bewaart zullen ze maximaal 3 dagen goed zijn vanwege het verse fruit.

Eten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''