Groene smoothie met blauwe bessen, havermout en spinazie

Lenna Omrani Zaterdag, 19 september 2020
Groene smoothie met blauwe bessen, havermout en spinazie
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60-65% uit water en via ons eten en drinken krijgen we elke dag zo’n 3 liter vocht binnen. Ook verlaat dagelijks een grote hoeveelheid vocht ons lichaam. Dit gebeurt via de huid, als je zweet, als je naar het toilet gaat en via de ademhaling. Het is dus essentieel om genoeg water te drinken en de hoeveelheid vocht aan te vullen.

Normaliter hebben volwassenen tussen de 2,5-3 liter water nodig per dag. Uit onze voeding halen we meestal 1 liter water, dus blijft er nog 1,5-2 liter over. De beste manier is om water te drinken zonder toevoegingen, naast groene thee, koffie (2-3 kopjes per dag) en plantaardige melk. Sport jij veel of heb je een intensieve baan? Dan heb jij misschien wel meer nodig!

Om het ‘saaie watertje’ af en toe eens te verwisselen zijn smoothies een goede optie. Helaas bevatten veel vruchtensapjes en smoothies uit de supermarkt enorm veel suiker en zijn alle vezels al verloren gegaan. Het is dus een stuk beter om ze zelf te maken! Om ook nog eens extra groenten binnen te krijgen zijn groene smoothies perfect. Je proeft de groenten niet, het vult goed en is een goede manier om het vocht aan te vullen!

Ingrediënten (voor 1 smoothie)

50 gram (bevroren) bramen
50 gram (bevroren) blauwe bessen
Handje verse spinazie
250 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
2 eetlepels havermout
1 scoop vegan eiwitpoeder
Optioneel: 1 el. pindakaas

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een stevige smoothie.
  2. Tip: Om de smoothie nog wat steviger te maken, voeg dan een eetlepel pindakaas toe!
Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''