Gezondere en plantaardige warme chocolade melk!

Lenna Omrani Zaterdag, 12 december 2020
Gezondere en plantaardige warme chocolade melk!
© Lenna Omrani

Deze gezondere en plantaardige chocolademelk met speculaaskruiden is heerlijk na een koude douche, een lange wandeling of tijdens de feestdagen. Bij hardlopen.nl zijn we dol op warme chocolademelk! Vooral zelfgemaakte! En dan is de chocolademelk vaak nog een stuk gezonder ook.

Dit recept is een beetje specialer dan de normale chocolademelk omdat dit een plantaardige variant is en speculaaskruiden zijn toegevoegd. Deze kruidenmix zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, waardoor je minder trek in zoetigheid hebt. Daarnaast geeft het de chocolademelk een lekker zoete smaak. Voeg eventueel ook nog een snufje zeezout toe aan de chocolademelk, dan proef je de smaken nog sterker.

Zelf chocolademelk maken is erg eenvoudig. In de supermarkt zijn er natuurlijk genoeg kant-en-klare chocolademelk in pakken te verkrijgen, maar deze zitten vaak boordevol suikers, verzadigd vet en onnatuurlijke toevoegingen. Deze chocolademelk maak je met ingrediënten die je misschien al wel in huis hebt, zoals pure chocolade, amandelmelk en speculaaskruiden. In dit recept gebruiken we amandelmelk, maar voel je vrij om een andere plantaardige melk te kiezen. Havermelk of sojamelk smaakt net zo goed! Tijd om aan de slag te gaan!

Ingrediënten (voor twee personen)

500 ml amandelmelk
50 gram pure chocolade (vegan)
1 theelepel speculaaskruiden
Een snufje zeezout
Scheutje ahornsiroop
Optioneel: kokosvlokken en/of geklopte kokosroom

Lenna Omrani

Benodigdheden

Steelpan

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten (behalve de kokosvlokken en kokosroom) in een steelpan. Verwarm het op een middelhoog vuur en roer af en toe even door. Gebruik eventueel een garde.

2. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten, is de chocolademelk klaar. Proef even en voeg wanneer nodig nog wat extra speculaaskruiden, ahornsiroop of zeezout toe.

3. Giet de chocolademelk in een grote mok en garneer met kokosvlokken.

4. Optioneel: klop van het bovenste, harde gedeelte van kokosmelk uit blik met wat ahornsiroop tot je een dikke slagroom overhoudt. Voeg dit eventueel toe aan je warme chocolademelk!

Lenna Omrani
Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''